Banjaluka

"Građani ne moraju da plaćaju zastarjeli dug" Stanivuković SMIJENIO DIREKTORA ZIBL nakon što su stari računi za komunalnu naknadu izazvali haos

Nakon što je nastao totalni haos koji su izazvali računi koji su Banjalučani dobili za komunalnu naknadu za stambeni prostor, Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke odlučio je da smijeni vršioca dužnosti direktora Zavoda za izgradnju Banja Luka, Aleksandra Markovića.

Draško Stanivuković
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Sva zastarjela dugovanja za komunalnu naknadu biće otpisana, a po sadašnjim dugovanjima niko neće biti tužen! Zbog ovakvog poteza direktor ZIBL-a više ne može da obavlja ovaj posao i biće sankcionisan. Onima, koji su izmirili dug, a koji je dio zastare, vodiće im se kao pretplata za buduće račune komunalne naknade – napisao je Stanivuković na Iksu.

On dodaje da je odluka Zavoda za izgradnju Banja Luka da pošalju opomene za plaćanje komunalne naknade na adrese sugrađana, bez navođenja datuma dugovanja je samoinicijativna odluka rukovodstva ovog preduzeća.

ZIBL
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

– Kao prvi čovjek Grada najoštrije osuđujem ovo što je urađeno bez mog znanja, s obzirom na činjenicu da su nama naši Banjalučani uvijek bili i uvijek će biti na prvom mjestu, što svakodnevno pokazujemo kroz niz različitih mjera – dodao je Stanivuković.

Pročitajte još

On poručuje da mu je žao što je sve ovo uzenimirilo građane, te im poručuje da ne moraju da plaćaju dug za koji je nastupila apsolutna zastara.

– Otvorićemo i posebne kancelarije gdje ćemo ovu neprijatnu situaciju zajedno da riješimo. Od svog grada naši sugrađani samo mogu da imaju korist, a nipošto štetu, te ćemo kao i svaki put dosad uraditi ono što je najbolje i naispravnije za njih – zakljućio je Stanivuković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu