Banjaluka

Gradonačelnik Banjaluke progovorio o rezoluciji o Srebrenici "Ovo je bombardovanje svijesti lažima i falsifikovanjem istorije"

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je danas da nije vrijeme za etiketiranje i podjele i da svi trebaju biti jedinstveni kada se radi o rezoluciji o Srebrenici.

Gradonačelnik Banjaluke progovorio o rezoluciji o Srebrenici "Ovo je bombardovanje svijesti lažima i falsifikovanjem istorije"
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Kako navodi postoji jedinstvo u Narodnoj skupštini Republike Srpske o ovoj temi.

– Ja ovo poredim sa bombardovanjem, kada su nas bombardovali mi smo izlazili i govorili “evo nas, ne krijemo se”. Tako i sad, ovo je bombardovanje svijesti lažima i falsifikovanjem istorije. Mi opet trebamo pogledati u nebo i reći da to nije tako – dodao je Stanivuković.

On je naveo da miting na Trgu Krajine nije Dodikov mitinig.

– Ja ne želim da ovaj miting nazovem Dodikov, jer onda ispade da je Dodik Srpska, a za mene to nije tako. Nije dobro da zbog jednog čovjeka ne vidimo rezoluciju – naveo je Stanivuković.

Pročitajte još

Stanivuković je dodao da vjeruje da će mnogi ljudi iz Srbije i regiona dati podršku ovome jer ne žele da njih ili njihovu djecu proglase “genocidnim”.

– Neću da moje nerođeno dijete, ili bilo kog od nas proglase genocidnim – kaže Stanivuković, prenosi RTRS.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu