Banjaluka

GRADSKI PARK SA JEZEROM Stanivuković: Idemo prema tome da naša vizija počne da dobija svoj izgled

Gradonačelnik Draško Stanivuković sastao se sa članovima Društva arhitekata, sa kojima je razgovarao o radovima na gradskom parku sa jezerom koji će se nalaziti kod Tržnog centra „Delta planet“.

GRADSKI PARK SA JEZEROM Stanivuković: Idemo prema tome da naša vizija počne da dobija svoj izgled
FOTO: S. ĆUKOVIĆ/GRAD BANJALUKA

Nakon što su odrađeni pripremni radovi i krčenje jednog dijela terena, spremni smo krupnim koracima da idemo prema tome da naša vizija počne da dobija svoj izgled. Polako se pripremamo za prve intervencije na prostoru od preko 20.000mgdje ćemo, za početak, graditi nove staze, postavljati klupe i rasvjetu – istakao je gradonačelnik.

On je dodao da će Gradska uprava uskoro sa Društvom arhitekata raspisati pejzažno-urbanistički-arhitektonski konkurs za idejno rješenje novog gradskog parka sa jezerom i brojnim drugim sadržajima.

On je podsjetio da je do sada na području gradskog parka presađeno nekoliko stabala koja su, zbog određenih faktora, bila predviđena za uklanjanje, te istakao da će to postati praksa u narednom periodu, jer nova gradska administracija između betona i zelenila, bira zelenilo.

– Trenutno su u toku predprojektne stručne analize, a planirano je da grupa mladih moderatora učestvuje u organizaciji multidiciplinarnih radionica čiji je osnovni cilj da ožive prostor – zaključio je gradonačelnik.

Prihvati notifikacije