Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

GRAMATIKA PRVOG ČOVJEKA AMERIKE U kratkom pismu napravio najmanje 11 GREŠAKA, profesorka ga ocijenila “dvojkom” i RAZOČARANO vratila u Bijelu kuću

Svijet
Autor:

Foto Michael Reynolds/EPA

Penzionisana profesorka engleskog jezika Ivon Mejson iz Atlante primila je pismo od američkog predsjednika Donalda Trampa, ispravila pravopisne greške i poslala ga nazad u Bijelu kuću.

Mejson, koja je predavala 17 godina engleski jezik u jednoj srednjoj školi, izjavila je da bi to pismo bilo ocijenjeno trojkom da je pisano u osnovnoj, a dvojkom da je pisano u srednjoj školi, prenosi britanski Indipendent.

Prema njenim rečima, pismo je sadržalo pravopisne greške, među kojima je bilo 11 primjera pisanja riječi “predsjednik” i “država” velikim slovom.

Pismo koje je primila od Trampa, bilo je odgovor na pismo koje je napisala povodom pucnjave u školi na Floridi 14. februara u kojoj je 17 učenika poginulo.

Prema njenim rečima, pismo je vjerovatno napisao član osoblja, ne predsjednik lično.

-Kada primite pismo sa najvišeg nivoa, očekujete da bar bude tehnički ispravno – rekla je ona.

Ona je dodala i da odgovor Bijele kuće nije posebno obuhvatio njen zahtjev, budući da je ona tražila od Trampa da se lično sastane sa porodicama ubijenih učenika.

Trumpova administracija često je ismijavana zbog gramatičkih grešaka, a američki predsjednik postao je poznat po tome što često u ranim jutarnjim satima objavljuje zapanjujuće Tvitove, pune gramatičkih i pravopisnih grešaka, poput “covfefe”, “Barrack” (Obamino ime), “politicons” i slično.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO