Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

GRANIČNA POLICIJA NE MOŽE SAMA Galić: Potrebna podrška drugih nadležnih organa u borbi protiv ilegalnih migracija

Politika
Autor:

Foto: Granična policija BiH/RAS Srbija

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je danas da će pripadnici ove agencije nastaviti da daju maksimum u borbi protiv ilegalnih migracija, ali da je, s obzirom na sve složenije stanje na granici, potrebna podrška drugih nadležnih organa u BiH, kao i međunarodnih organizacija.

On je na sastanku sa zamjenikom ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mijom Krešićem naglasio da je potrebno hitno rješavanje problema nedostatka policijskih službenika u Graničnoj policiji.

Prema njegovim riječima, to je neophodno za razvoj ove policijske agencije i operativno jačanje Granične policije u graničnoj kontroli i nadzoru graničnog pojasa, saopšteno je iz Granične policije.

Na sastanku Galića sa direktorom Međunarodnog aerodroma Sarajevo Arminom Kajmakovićem konstatovano je da je kontrola putnika, zahvaljujući izuzetnom radnom angažmanu zaposlenih u Graničnoj policiji i na Aerodromu, tekla brzo i efikasno te da će se nastaviti dosljedna primjena svih pravila i propisa iz oblasti bezbjednosti civilnog vazduhoplovstva.

Sagovornici su razmatrali mogućnost angažovanja većeg broja policijskih službenika u Jedinici granične policije Aerodrom Sarajevo, jer je tokom ljetnih mjeseci na ovom aerodromu znatno povećan broj letova i putnika.

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj saradnji Granične policije BiH i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, koja je ocijenjena izuzetno uspješnom, kao i o budućim aktivnostima.

Kajmaković je upoznao Galića o aktuelnim infrastrukturnim projektima, odnosno projektima proširenja sarajevskog Aerodroma, kojima će se stvoriti bolji uslovi za rad jedinice Granične policije, navodi se u saopštenju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO