Politika

GRUJIČIĆ O ODLUCI CIK "Zbog 50 sumnjivih glasova, poništili su mi pobjedu od 1.200 glasova razlike"

Odluka CIK BiH da poništi rezultate izbora u Srebrenici je očekivana iz razloga što je CIK od početka pravila cirkus od ovih ovih izbora, tvrdi načelnik opštine Mladen Grujiić.

GRUJIČIĆ O ODLUCI CIK "Zbog 50 sumnjivih glasova, poništili su mi pobjedu od 1.200 glasova razlike"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Mladen Grujičić

Kako kaže, CIK je morala da donese takvu odluku da bi u javnosti opravdala sve ono što je do sada radila.

-U suprotnom, bila bi još veća bruka nego što su je napravili. Već na dan izbora, kada smo proglasili pobjedu sa 1.200 glasova razlike, politika se umiješala učinila sve da dođe do ovakve odluke. Mi se ne plašimo ponovljenih izbora, a i učinićemo sve što je u našoj mogućnosti da s prave strane nađemo pravdu koja je ukinuta građanima Srebrenice, na više načina. I onima koji su mogli da glasaju, pa su obespravljeni, onda je dozvoljeno drugim ljudima koji ne žive u Srebrenici da glasaju, pa na kraju odluka da se poništi prednost od 1.200 glasova zbog navodnih 50 glasova koje su oni evidentirali ili identifikovali kao glasove sa isteklim ličnim kartama. U zakonu piše da je za ažurnost biračkog spiska isključivo odgovorna CIK. Otkud tri ljudi na apisku ukoliko nemaju pravo glasa – kaže Grujičić za Srpskainfo.

Pročitajte još

Kaže da ga “plaši činjenica da živi u zemlji u kojoj jedna grupa ljud može da promijeni volju naroda čitave opštine, da bazi političkih odluka, a ne činjenica.”

-Svi koji su gledali sjednicu CIK mogli su da vide da je to politički dogovor, političko namirivanja – zaključuje Grujičić koji je i na izborima 15. novembra osvojio najviše glasova za načelnika Srebrenice.

Prihvati notifikacije