Banjaluka

“Gubimo i toga smo svjesni” Stanivuković o razgovoru sa predstavnicima “Autoprevoza” i uslovima Grada

Pozvaću narod, naše zaposlene i sve one koji istinski žele da se bore za svaki grumen naše, gradske zemlje da zaustavimo tu deložaciju. Mi na ovaj način želimo da idemo u borbu, kako bi “Autoprevoz” stavio u ravnopravniji položaj prilikom budućih razgovara.

draško stanivuković gradonačelnik bl
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković nakon što su sudski izvršitelji Okružnog privrednog suda u Banjaluci najavili za 15. avgusta ponovo, po drugi put, uvođenje preduzeća „Autoprevoz“ u posjed parkinga na Staroj autobuskoj stanici,.

-Po sadašnjim sudskim presudama, mi nažalost gubimo i toga smo svesni, ali želimo da našom borbom uđemo u razgovor u kojem bi mogli spasiti maksimalno što možemo da spasimo, kada je reč o ovom slučaju – rekao je on i dodao da je spreman da razgovara sa vlasnicima ovog preduzeća, a sve radi postizanja dogovora.

Pročitajte još

– Mi smo spremni da sjednemo za sto i da razgovaramo o ovoj presudi, čak i mirnim putem da je sprovedemo, ali svakako pod određenim uslovima. Mi tražimo da odustanu od tužbenog zahtjeva u vrijednosti od 12 miliona KM i od parcela na kojoj je Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, kao i spomenik 12 beba.

 Kada govorimo o Vidovdanskoj ulici, u jednom dijelu u kojem je to moguće, mi želimo da je vrate Gradu, a u drugom dijelu možemo da razgovaramo o nekoj kompenzaciji, kroz zamjenu zemljišta, a ne o finansijskoj kompenzaciji, jer nam je svaka marka izuzetno bitna za realizaciju projekata u Banjaluci – rekao je Stanivuković.

Iz Grada podsjećaju da je 13. aprila odgođeno je prinudno izvršenje predaje zemljišta preduzeću „Autoprevoz“.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu