Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“GUBIO SAM VAZDUH” Satima bio zaglavljen u liftu zbog GREŠKE, sada sprema i TUŽBU

Regioni
Autor:

Foto: Avaz/RAS Srbija

Zbog greške u najavi isključenja struje u njegovoj zgradi, Zeničanin Bilal Isaković 10. juna je ostao zaglavljen nekoliko sati u liftu, a nisu mu mogli pomoći ni vatrogasci.

– Najavljeno je da će struje nestati u 11 sati, obaviješteni smo o tome uredno, ali došlo je do greške, pa su struju isključili u 8.30. Kada je nestalo struje, bio sam u liftu i zaglavio se između devetog i desetog sprata. Bio sam bespomoćan i zarobljen na međuspratovima, gubio sam vazduh i osjećao nesvjesticu – priča Isaković.

Uzaludno je, dodaje, dozivao pomoć. Zatim je pozvao vatrogasce, a o svemu je odmah obavijestio i nadležne u “Elektrodistribuciji” Zenica.

– Vatrogasci su samo uspjeli otvoriti vrata lifta, da bih imao vazduha. Nisu me mogli izvući jer je bilo usko. Hvala momcima iz “Mervana” koji su ručno podigli lift, jer iz “Elektrodistribucije” nisu željeli uključiti struju uz izgovor da su najavili nestanak struje – govori Isaković, koji je potražio i ljekarsku pomoć, a planira i tužiti “Elektrodistribuciju” zbog ovog propusta.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO