Digitalna Srpska

Gugl pretraga sada ima tjuner za gitaru (VIDEO)

Pametni telefoni olakšali su podešavanje gitare više nego ikad. Sve što treba da uradite je da pronađete pristojnu aplikaciju za podešavanje ili zatražite od Gugl pomoćnika da podesi vaš instrument.

Gugl pretraga sada ima tjuner za gitaru (VIDEO)
FOTO: RUSTYBRICK/YOUTUBE

Sada je Gugl učinio proces još bezbolnijim pokretanjem hromatskog tjunera u okviru pretrage.

Tehnološki gigant je upravo predstavio novu funkciju pretraživanja, kojoj se može pristupiti na gotovo svakom uređaju.

Za razliku od funkcije asistenta kojoj je potreban, uređaj koji može pristupiti glasovnom asistentu, ovaj tjuner možete pozvati jednostavnom pretragom na mobilnom telefonu ili radnoj površini. Samo otkucate „gugl tjuner“ da biste ga videli na vrhu stranice sa rezultatima.

Naravno, uređaj koji koristite mora imati funkcionalan mikrofon da bi mogao čuti vaš instrument i moraćete da dozvolite pristup.

Ono što je čudno, funkcioniše samo ako u pretragu unesete „Gugl tjuner“. Ako tražite “tjuner za gitaru” ili “tjuner za instrumente”, nećete dobiti isti rezultat.

Njegova efikasnost zavisi od mikrofona vašeg uređaja. Za neke uređaje će vam biti potrebno da svirate glasno ili zaista blizu. Pametni telefoni bi u tu svrhu mogli raditi mnogo bolje od računara. Nakon što ga uključite, tjuner će vas obavijestiti da li je vaš instrument usklađen ili ga morate prilagoditi uz pomoć vizuelnog indikatora.

Ovaj ugrađeni “Gugl tjuner” pridružuje se drugim funkcijama vezanim za muziku u pretraživaču tehnološkog giganta, uključujući „Hum to Search“, koja vam omogućuje da identifikujete pesme čijeg naziva ne možete da sjetite, prenosi PC Press.

Prihvati notifikacije