Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

HAJKA NA BANJALUČKU PEKARU Kako je jedan stari tvit Saše Trivića u Sarajevu ISKORIŠTEN ZA ŠIRENJE MRŽNJE

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Nikada nisam podržavao nijedan zločin i svako treba da odgovara za svoje postupke – komentar je Saše Trivića na hajku protiv njega i pekare „Manja“ u Sarajevu, koja se juče povela na društvenim mrežama i to zbog njegovih objava na Tviteru od prije nekoliko godina.

– Da mi je neko prije nekoliko godina rekao da će se 2019. godine dešavati ovo, prozivke o četnicima i slično, ne bih mogao da vjerujem. Najcrnje je to što pišu da sam rekao nešto što nisam. Izvučen je jedan moj tvit iz 2016. u vezi Dana Republike Srpske, a optužen sam da podržavam ratni zločin. Radi se o zlonamjernom iskrivljivanju činjenica, jer se na Tviteru može naći i to da sam pisao da za zločin svako treba da odgovara i da treba zaustaviti mržnju među ljudima – kaže Saša Trivić, vlasnik „Krajina Klasa“ Banjaluka.

Hajka sa društvenih mreža preselila se i na ulice Sarajeva, pa je na jednoj pekari „Manje“ u Sarajevu osvanuo grafit „četnik“ i oblijepljeni papiri „Bojkot. Sarajevo ne prašta“.

Foto: Radio Sarajevo screenshot

Sve je počelo tako što su samo dan nakon izricanja presude Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu na Tviteru korisnici ove društvene mreže skrinšotovali tvit Saše Trivića, koji je objavio čak 9. januara 2016. godine, a u vezi sa proslavom Dana Republike.

Mnogi su pomislili da je Trivić tvit objavio na dan izricanja presude Karadžiću i da ima veze sa optuženima i osuđenima za ratni zločin, te je tako krenulo optuživanje, psovke, lične uvrede, širenje mržnje, sve do poziva na bojkot “Manjinih” proizvoda u Sarajevu.

– Ako tako budemo radili, može se desiti bojkot u Republici Srpskoj za robu koja dolazi iz Federacije BiH. Hoćemo li prebrojavati krvna zrnca u robi? Ako se ludilo ne zaustavi, šteta može biti ogromna – poručuje Trivić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO