Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Han: Srbija napreduje ka EU, dva nova poglavlja nisu nerealna

Politika
Autor:

Foto: Andrej Cukić/EPA

Evropski komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han kaže da je Srbija dobro napreduje u pregovorima sa Evropom unijom inače, prema njegovim riječima, ne bi bilo moguće otvaranje novih poglavlja u junu.

– Mislim da Srbija dobro napreduje, inače ne bi bilo moguće otvaranje novih poglavlja. Ne mogu da obećam, ali dva poglavlja nisu nerealna – poručio je Han.

Komesar Han se u srijedu u Briselu sastao sa ministarkom za evrointegracije Jadrankom Joksimović.

Sastanak je zbog obaveza dvoje zvaničnika održan na briselskom aerodromu, a Johanes Han je ocijenio da se svaka prilika mora iskoristiti kako bi se održao tok i napredovalo u procesu evrointegracija Srbije.

Najavivši mogućnost otvaranja dva nova poglavlja u pregovorima Srbije i EU do kraja juna, Han je naglasio da je vrlo zadovoljan ukupnim napretkom.

– Naravno da bismo svi mi željeli da to bude i brže i više, ali na kraju je kvalitet ono što se računa, a ne brzine – kaže evropski komesar.

Na pitanje Tanjuga kako vidi napredak u dijalogu Beograda i Prištine i u kojoj meri to trenutno utiče približavanje Srbije EU, komesar Han je naglasio da je važno za obe strane nađu rješenje, ali i da to nije i jedino važno na putu evrointegracija.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO