Hronika

HAOTIČNO U KLADUŠI Migranti hodaju sa šipkama u potrazi za suparnicima (VIDEO)

Nakon jučerašnjih incidenata u i oko prihvatnog centra za smještaj migranata Miral u Velikoj Kladuši, neredi su nastavljeni i kroz noć, te rano jutros.

HAOTIČNO U KLADUŠI Migranti hodaju sa šipkama u potrazi za suparnicima (VIDEO)
Foto: Klix/Screnshot Youtube

Migranti porijeklom iz Pakistana su “uzeli pravdu” u svoje ruke, zauzeli migrantski centar, postavili stražare na rubove kampa i onemogućavaju ulazak migrantima porijeklom iz Alžira i Maroka.

Njihov razlog za ovakvo ponašanje je, prema izjavi jednog od  migranata iz centra, pokušaj da onemoguće ulazak svima onima koji se upuštaju u konzumiranje alkohola i bavljenje kriminalnim radnjama.

Pročitajte još

Što naravno nije opravdanje da se isti zbog nemogućnosti boravka u prihvatnom centru, nalaze u neposrednoj blizini kuća i ugrožavaju lokalno stanovništvo, prenosi Radio Velakton.

Rano jutros, oko 5.30, upustili su se u potjeru po mjestu, u potrazi za “odmetnutim migrantima” te iste priveli i zahtjevaju da napuste Veliku Kladušu i upute se prema Bihaću.

Policijski službenici koji se nalaze na parkingu pomenutog centra, zbog neadekvatnog broja kadra, samo mogu da promatraju razvoj događaja, u nadi da neće doći do sukoba migranata i lokalnog stanovništva koje je nakon neprospavane noći i ovo jutro dočekalo u strahu za vlastitu sigurnost prenosi Velkaton.