Hronika

Hapšen više od 100 puta: Profi lopov iz Prijedora obogatio debeli dosije sa još jednim krivičnim djelom

Ranko Rakić iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je pretukao muškarca ispred „Tržnice“ u Banjaluci.

Hapšen više od 100 puta: Profi lopov iz Prijedora obogatio debeli dosije sa još jednim krivičnim djelom
FOTO: BUTIK DIVOS BANJA LUKA - MRKONJIĆ GRAD - PRIJEDOR/FACEBOOK/SCREENSHOT

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopštili su da se sve desilo utorak, 28. marta te da osumnjičenom na teret stavljaju da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda, potvrđeno je “Glasu Srpske” .

– Policijskoj stanici je tog dana oko 15.05 časova, prijavljeno je da je ispred gradske „Tržnice“ došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom između dva lica. Policijski službenici su izašli na lice mjesta, te potvrdili navode prijave i utvrdili da je lice R.R. fizički napalo oštećeno lice na način da mu je zadalo više udaraca u predjelu glave i tijela, uslijed čega je zadobilo tjelesne povrede – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je oštećenom ukazana ljekarska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

– U toku je kriminalistička obrada lica R.R., a o svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka -navodi se u saopštenju policije.

Pročitajte još

Rakić je jedan od najpoznatijih lopova u Srpskoj, a hapšen je više od 100 puta – u svojoj kriminalnoj biografiji ima više od 100 počinjenih krivičnih djela i često je hapšen uglavnom zbog teških krađa, razbojništava, tuča i oduzimanja i oštećenja tuđe stvari.

Poslednji put je iza rešetaka završio u januaru. Samo u septembru prošle godine  hapšen je dva puta jer je napao maloljetnika i udario ga u leđa, te zbog tuče u krugu banjalučke „Nove pijace“ gdje je napao i udario  jednu osobu.

On je u februaru prošle godine u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na pet godina zatvora jer je opljačkao osobu sa invaliditetom, Ljubomira B. od koga je ukrao 200 KM kao i protezu za nogu.

Rakić je poznat je i po tome što je ispred butika u banjalučkom naselju Lauš ukrao lutku.

On je inače rođen u Bohumu gdje je od 2008. do 2016. godine počinio  36 krivičnih djela.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije