Hronika

Hapšenje u Mostaru: Lopovi ukrali ajfon i oteli SKUPOCJENI AUTOMOBIL

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona su zbog dva krivična djela razbojništva uhapsili četvoricu muškaraca iz Mostara.

Hapšenje u Mostaru: Lopovi ukrali ajfon i oteli SKUPOCJENI AUTOMOBIL
FOTO: SHUTTERSTOCK

Kako je potvrđeno iz MUP HNK, uhapšeni su M.B. (26), Š.B. (22), M.B. (18) i H.B. (21) koji su porodično povezani, a kojima se na teret stavlja da su izvršili razbojništvo nad dva muškarca, iz Sarajeva i iz Ljubuškog.

Prema informacijama iz MUP HNK, u srijedu, 29.maja u PU Mostar se obratio E. K. (38) iz Sarajeva koji im je prijavio da se negdje na području Vrapčića kod Mostara zaustavio sa svojim vozilom kako bi napravio pauzu i odmorio se od vožnje.

Pročitajte još

Nedugo potom iza njega se zaustavilo drugo vozilo tamne boje nepoznate marke i iz kojeg su izašle tri nepoznate osobe od kojih je jedna bila naoružana pištoljem te su mu ukrali mobilni telefon marke ajfon.

– Ovom prilikom jedno od navedenih N.N lica je udarcima pištoljem nanijelo tjelesne povrede oštećenom nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu – rekli su iz MUP.

Dva dana poslije, u petak, 31. maja policiji je G.H. (32) iz Ljubuškog prijavio je da su mu tokom noći s četvrtka na petak u mjestu Zaton južno od Mostara uz magistralni put M-17 tri nepoznate osobe uz prijetnju oružjem oteli njegovo vozilo Mercedes C klase, nakon čega su ga uz upotrebu sile odveli u naselje Vrapčići gdje su ga pretukli i ukrali lične stvari.

– U jutarnjim časovima su ga odvezli u mjestu Kruševo te ga izbacili iz vozila i ostavili pored puta sa teškim povredama -naveli su iz MUP.

Na osnovu prijava i prikupljanjem operativnih saznanja, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP HNK su tokom jučerašnjeg dana izvršili identifikaciju, lociranje i hapšenje počinitelja ova dva krivična djela.

– Po naredbi Opštinskog suda Mostar izvršen je pretres kuće koju su koristile uhapšene osobe, gdje su tom prilikom pronađena sredstva koja su korištena u izvršenju predmetnih krivičnih djela, jedna automatska puška, jedan pištolj, kao i sredstva koja su pribavljena izvršenjem krivičnih djela. Navedeni predmeti su oduzeti i pohranjeni u Sektoru krim policije. Sa cjelokupnim događajem je upoznat postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Mostar – dodali su iz MUP HNK, piše Avaz.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu