Hronika

Hapšenje u Tuzlanskom kantonu: U skupocjenom BMW pronađen TELEFON, NOVAC I 9 KILOGRAMA DROGE

Policija je sprovela još jednu akciju na više lokacija u Tuzlanskom kantonu, a tom prilikom su između ostalog zaplijenili devet kilograma droge i uhapsili jednu osobu.

Hapšenje u Tuzlanskom kantonu: U skupocjenom BMW pronađen TELEFON, NOVAC I 9 KILOGRAMA DROGE
FOTO: SHUTTERSTOCK

Policijski službenici Uprave policije MUP TK su u nastavku planskih aktivnosti juče i danas izvršili pretresanje nekoliko stambenih i drugih objekata, vozila i osoba na više lokacija Tuzlanskog kantona. Riječ je o lokalitetima u Tuzli, Gračanici, Lukavcu i Srebreniku.

– Izvršenim pretresanjem automobila BMW X5, kojeg koristi A.H. (36) iz Živinica, a koje je izvršeno po naredbi za pretresanje Opštinskog suda u Lukavcu, pronađeni su i privremeno oduzeti: mobilni telefon marke Iphone, novac u različitim valutama i apoenima u iznosu 100 evra i 720 KM, devet većih pakovanja od pvc folije u kojima se nalazi droga, ukupne težine oko devet kg. Vozilo BMW X5 je takođe oduzeto – naveli su iz Uprave policije MUP TK.

Pročitajte još

Pretresanjem ostalih objekata i osoba pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti traženi naredbama i to: 16 manjih pvc pakovanja sa drogom, tri digitalne vage, pakovanje od pvc folije sa sadržajem biljne materije , drobilice, kao i drugi predmeti i tragovi koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

A.H. je 25. aprila 2024. godine uhapšen po nalogu postupajućeg tužioca Tužilaštva Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga.

On će nakon kriminalističke obrade, u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli na nadležno postupanje, piše Klix.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu