Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

HEROJ Marica je samohrana majka troje djece, ali je pokazala da ima VELIKO SRCE

Društvo
Autor:

Foto: TV Prva/Youtube/screenshot

Starica Nevenka Harkaj je ostala bez dokumenata i garderobe kada ju je po hladnoći, nasred ulice, ostavila rođena kćerka. Međutim, da i dalje ima humanih ljudi, dokazala je Marica Lazić iz Beograda koja je bolesnu Nevenku primila u svoj dom.

– Ne znam šta da mislim o osobi koja je sposobna da rođenu majku ostavi na ulici bez ičega – rekla je za TV Prva Marica koja je prije mjesec dana, vrata svog stana otvorila za napuštenu majku.

Maričin sin je Nevenku sreo na ulici, pozajmio joj telefon da nazove kćerku, a nakon toga je razgovarao sa svojom majkom i zamolio je da iznemogloj starici pruže smkeštaj na neko vrijeme.

– Tek nakon nekoliko dana doveli smo Nevenku u naš stan. Nismo mogli da je pronađemo, al ju je jedan dan prepoznao moj sin – objašnjava Marica.

Nevenka je u domu Lazića provela nešto više od mjesec dana i za to vrijeme su joj svi članovi porodice nesebično pomagali.

– Nevenka je mirna i tiha, neće da uzme da jede dok ja ne jedem. Pita me svaki put da li može da uzme peškir, iako sam joj rekla da se ponaša kao da je u svojoj kući – završava Marica dodajući da nije mogla da ostavi živo biće na ulici i da će joj Nevenka nedostajati nakon odlaska u prihvatni centar za odrasle.

Koliko je veliko srce Marice Lazić objašnjava njena sudbina i to da i u okolnostima kad je njoj teško, ima snage i volje da pomogne drugima.

Marica je zbog zdravstvenih problema rano penzionisana. Njen suprug je nastradao prije nekoliko godina, a ona je ostala sama sa troje djece i minimalnim primanjima. Sredstva za život obezbjeđuje tako što proizvodi i prodaje ukrase od papira.

(TV Prva)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO