Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

HEROJSKI PODVIG Ugrozivši svoj život, policajac izvukao vozača iz VOZILA U PLAMENU (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: Elk Grove Police Department/Facebook/screenshot

Policajac iz Kalifornije Džared Hjuston uspio je spasiti život vozaču koji je ostao zarobljen u svom vozilu, a snimka spašavanja postala je senzacija na internetu.

Automobil se zapalio neposredno poslije nesreće, a požrtvovanost policajca učinila ga je herojem u SAD.

Snimka spasavanja zabilježena je kamerom službenog automobila i svjedoči o dramatičnim trenucima na jednoj cesti u Kaliforniji. Vozač poslije nesreće nije mogao otvoriti vrata , dok se ispod haube pojavio plamen koji je prijetio da će progutati vozilo. Policijska uprava u Elk Groveu objavila je snimku spasavanja vozača, dodavši opis: “Sekunde su važne”.

Hjuston je brzo stigao do mjesta nesreće i ugledao automobil u suprotnoj traci. Prednji dio vozila je bio značajno oštećen, a ispod haube je izbijao plamen. Hjuston je prišao vozilu i primijetio da čovjek ne može izaći iz vozila. Policajac mu se obratio i saznao da je vozač zaglavljen u autu koji polako guta buktinja. Shvativši da je svaka sekunda važna, policajac je otišao do vrata suvozača i pokušao razbiti staklo.

– Sklonite se od prozora – upozorio je Hjuston bespomoćnog čovjeka prije nego što je razbio staklo. Zatim ga je uhvatio za ruku, povukao prema sebi i izvukao na sigurno.

When Seconds Matter

When Seconds Matter….On February 11, 2020, Officer Houston responded to a single vehicle collision. When he arrived, he found the vehicle's engine compartment on fire with the driver still inside. Officer Houston was able to assist the driver out of the vehicle and get him to safety. The driver was transported to a local hospital with non-life-threatening injuries. The cause of the collision is still under investigation.

Gepostet von Elk Grove Police Department am Dienstag, 18. Februar 2020

Vozač je potom prevezen u lokalnu bolnicu, gdje je primljen s lakšim tjelesnim povredama. Uzrok nesreće se istražuje, a identitet čovjeka još uvijek nije objavljen, piše Pipl.

– Ponosan sam na Hjustona i njegov herojski podvig. Bez oklijevanja je učinio sve što je bilo nužno da bi se izbjegla tragedija. Ponosim se njegovom hrabrošću i plemenitošću – rekao je Timoti Olbrajt, šef policijske postaje u Elk Groveu .

Objava snimke na Fejsbuku izazvala je brojne komentare korisnika koji su oduševljeni podvigom policajca. Neki su u dramatičnim trenucima prolazili ovom cestom i saznali ime junaka koji je spasio jedan život.

– Kakav podvig! Savršen primjer besprijekorne službe – napisao je jedan od mještana, dok su drugi prokomentarisali kako su poslije incidenta upoznali Hjustona, te kako je njegov smisao za humor nevjerovatan.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO