Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“HITNO SAZVATI SJEDNICU” Grupa poslanika u Parlamentu BiH predlaže izmjenu poslovnika

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Grupa poslanika okupljenih oko neformalnog Kluba za evropske integracije i bezbjednosna pitanja pozvala je kolegijume domova Parlamentarne skupštine BiH da u najkraćem roku pripreme i hitno sazovu sjednice Predstavničkog doma i Doma naroda radi izmjena i dopuna potrebnih zakona kako bi se ojačala spremnost BiH da odgovori trenutnoj bezbjednosnoj i zdravstveno-epidemiološkoj situaciji.

Grupa poslanika, predstavnika devet političkih partija okupljenih oko Kluba čiji rad podržava Međunarodni republikanski institut (IRI), na današnjem onlajn sastanku razgovarala je o hitnim mjerama koje parlament BiH treba da preduzme u borbi protiv ekspanzije virusa korona, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Tokom onlajn sastanka bilo je riječi i o obezbjeđivanju podrške u zaštiti zdravlja stanovništva i pratećim mjerama ublažavanja devastirajućih ekonomskih posljedica epidemije, navodi se u saopštenju.

Grupa poslanika okupljenih oko Kluba za evropske integracije i bezbjednosna pitanja zahvaljuje građanima BiH za pokazanu spremnost da pridržavanjem propisanih mjera prevencije i zaštite, doprinesu suzbijanju epidemije i spriječe širenje panike i stvaranje dodatnih negativnih društvenih tenzija.

Posebnu zahvalnost poslanici ovog kluba izrazili su svima koji u svom radnom i volonterskom kapacitetu pomažu stanovništvu BiH.

Porodicama preminulih, poslanici okupljeni oko neformalnog Kluba za evropske integracije i bezbjednosna pitanja, upućuju iskreno saučešće, a svim oboljelima želje za brzo ozdravljenje.

Iz ovog kluba ukazuju da je za sve ostale građane prioritet lična zaštita i zaštita vaših bližnjih.

Klub za evropske integracije i bezbjednosna pitanja čine poslanici Saša Magazinović, Šemsudin Mehmedović, Jasmin Emrić, Aida Baručija, Edita Đapo, Dženan Đonlagić, Lazar Prodanović, Mirjana Marinković Lepić i Branislav Borenović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO