Hronika

HLADNOKRVNOM UBICI NI TRAGA Jake policijske snage u šumama kod Konjica traže Edina Gačića

Brojne policijske snage MUP-a HNK i dalje tragaju za osumnjičenim Edinom Gačićem zbog ubistva Sauda Sultanića iz Podorašca. Edin Gačić još uvijek se krije vjerovatno u šumama sjeverno od Konjica, a jake policijske snage tragaju za njim.

HLADNOKRVNOM UBICI NI TRAGA Jake policijske snage u šumama kod Konjica traže Edina Gačića
Foto: Edin Gačić/Youtube/Screenshot

Informacije koje dolaze od nadležnih organa su šture, a pravdane neugrožavanjem istrage.

Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK za Klix je rekao kako policija ovog kantona sarađuje sa svim odgovarajućim agencijama u BiH te poduzima sve radanje na privođenju počinitelja gnusnog zločina koji se u ponedjeljak ujutro desio u Podorašcu.

Pročitajte još

Posebno brojne policijske snage raspoređene su oko Podorašca, u selima Brđani, Zukići, Šunji i Grad. Tu se nalaze pripadnici različitih policijskih službi s dugim cijevima.

Policija dobija i stalne dojave od građana, a apeluju na javnost da nema razloga za širenje panike te da se čini sve da osigura bezbjednost građanstva. Podsjećanja radi, ubistvo Sauda Sultanića desilo se u ponedjeljak oko 7:30, nakon što je ubijeni otvorio trgovačku radnju.

Ubica je ispalio tri hica, a potom, kako se spekuliše, Sultanića nekoliko puta ubo i nožem. Motiv ovog svirepog ubistva potpuno je nejasan, a snimila ga je i nadzorna kamera.

Za osumnjičenog se tvrdi da je nedavno izašao iz zatvora nakon izdržane dvije trećine kazne za ubistvo majke, a da je ranije već bio u zatvoru zbog ubistva saborca iz rata.

Na jednom od svoja dva profila na društvenoj mreži Fejsbuk nudio je i turističke usluge, a kao zanimanje je naveo da je terorista. U kući osumnjičenog pronađene su veće količine naoružanja i eksploziva, piše Klix.