Biznis

HOĆE LI KONAČNO UBRZATI Firmi koja gradi parking garažu kod UKC Srpske, Vlada isplaćuje više od 2 miliona KM

Vlada Republike Srpske odobrila je Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštitet da preduzeću koje pravi garažu kod UKC RS u Banjaluci isplati više od dva miliona maraka.

radovi na garaži u univerzitetsko kliničkom centru republike srpske
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Naime, Vlada je dala saglasnost na Plan utroška sredstava Ministarstvu zdravlja za period od 1. januara do 30. juna 2024. na poziciji „izdaci za izgradnju i pribavljanje zgrada i objekata“ u ukupnom iznosu od 17.014.575 KM.

Od toga, 2.092.311 KM biće isplaćeno firmi „Marković invest P.M.“ d.o.o. Laktaši za realizaciju projekta „Projektovanje, izgradnja i opremanje objekta za stacionarni saobraćaj i komercijalne sadržaje“ predviđen Regulacionim planom (Paprikovac – Petrićevac, zona D) faza I po principu „ključ u ruke“, objavljeno je u Službenom glasniku Republike Srpske.

Blokiran račun

Podsjećamo, iz firme Marković invest nedavno su za Capital potvrdili da im je blokiran račun, a kao glavni razlog naveli su dug koji prema njima ima Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS. Zbog toga su radove na izgradnji parkinga sveli na mimimum. Naime, kako su rekli, nije im plaćeno pet tranši vrijednih oko 3,5 miliona maraka.

Pročitajte još

Planom utroška sredstava Ministarstva zdravlja RS predviđeno je oko 2,5 miliona KM kineskoj kompaniji za izgradnju i opremanje nove bolnice u Doboju, zatim 1,7 miliona KM „Enikon gradnji“ iz Zvornika za izgradnju i rekonstrukciju bolnice u Zvorniku, 3,3 miliona KM „Aragosta investu“ za gradnju klinike za onkologiju UKC RS, kao i 7,2 miliona KM „Herc gradnji“ iz Bileće za gradnju nove bolnice u Trebinju. U pitanju je isplata dugovanja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu