Svijet

HODAO MIRNO, A ZATIM IZVADIO PUŠKU I OTVORIO VATRU Objavljen snimak napada na Markovom trgu (VIDEO)

Hrvatski mediji objavili su danas snimak prošlonedjeljnog napada na zgradu Vlade Hrvatske.  

HODAO MIRNO, A ZATIM IZVADIO PUŠKU I OTVORIO VATRU Objavljen snimak napada na Markovom trgu (VIDEO)
FOTO: AL JAZEERA BALKANS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Na snimku se vidi Danijel Bezuk (22), osumnjičen da je teško ranio jednog pripadnika obezbjeđenja, koji je nakon bjekstva sa Markovog trga izvršio samoubistvo.

Na snimku se vidi kako napadač prelazi ulicu i polako hoda pored zgrade vlade, a zatim vadi pušku i otvara vatru. Vidi se da mu neko uzvraća pa tada bježi, zatim se vraća i opet puca pa se opet daje u bijeg.

Načelnik policije Nikola Milina kazao je da se radi o pokušaju tri teška ubistva policijskih službenika koji su bili na osiguranju Vlade i Sabora.

– Sve prikupljeno pokazuje koliko ovo pitanje i radikalizacija mogu uticati na različita ponašanja i dovesti do najtežih posljedica. Možemo potvrditi da postoje elementi koji ukazuju na izvršenje djela terorističkog modaliteta. To jasno pokazuje i ono što je predstavljeno. Nastavljamo sa mjerama i radnjama radi rasvjetljavanja svih okolnosti. Vezano za ovaj događaj i danas smo priveli jednu osobu u Policijskoj upravi Sisak. Moslavina, što takođe možemo povezati sa događajem sa elementima terorisanog Trga Svetog Marka – rekao je Milina i izrazio saučešće porodici napadača.

Naglasio je da je da građani i dalje imaju ilegalno oružje u svom posjedu.

– Iza ovog događaja krile su se razne prijetnje i preteća ponašanja. Zamolio sam policiju da preduzme sve preventivne mjere kako bi to spriječila i zaštitila sve građane Republike Hrvatske kao i državne službenike – rekao je Milina.

Pročitajte još

Danijel Bezuk je osumnjičen da je teško ranio jednog pripadnika obezbjeđenja prilikom napada za zgradu Vlade Hrvatske prošle nedjelje.

Hrvatski mediji navode da je prije nekoliko dana želio da naudi premijeru Andreju Plenkoviću, ali i predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Plenković je u srijedu okarakterisao ovaj napad kao teroristički čin, piše Blic.