Hronika

Hodžić zbog ubistva supruge osuđen na 35 godina robije: Izrečena jedna od najvećih kazni suda u Sarajevu za nasilje u porodici

Kantonalni sud Sarajevo u predmetu "Eldin Hodžić" potvrdio je da je optuženom donesena prvostepena presuda i izrečena kazna zatvora u trajanju od 35 godina zbog ubistva svoje supruge.

Hodžić zbog ubistva supruge  osuđen na 35 godina robije: Izrečena jedna od najvećih kazni suda u Sarajevu za nasilje u porodici
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim je predsjedavala Indira Jahić, izreklo je prvostepenu presudu kojom je Eldin Hodžić osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 35 godina zbog počinjenog teškog slučaja nasilja u porodici kojom prilikom je ubio suprugu.

Važno je napomenuti da je riječ je o jednoj od najvećih kazni ovog suda koja je izrečena za krivično djelo nasilja u porodici.

Pročitajte još

Podsjećamo, Hodžić (1986. godište) je u julu 2021. godine u ulici Mahmuta Bušatlije Čikma u Boljakovom Potoku upotrebom vatrenog oružja usmrtio svoju suprugu A. K. (1987. godište).

U optužnici koju je Kantonalni sud Sarajevo potvrdio u decembru 2021. godine navodi se da je Hodžić duži vremenski period zlostavljao, a zatim usmrtio svoju suprugu, prenosi Klix.

– Optuženi se tereti da je dana 04.07.2021. godine, oko 17.30 u ulici Mahmuta Bušatlije u Sarajevu, ispred kuće koju su koristili članovi porodice K.A., usmrtio člana svoje porodice koju je prethodno u dužem vremenskom periodu zlostavljao, potom ugrozio sigurnost prijeteći drugoj osobi i bez odobrenja nadležnog organa nabavio i držao vatreno oružje i municiju –  navedeno je u optužnici.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije