Svijet

Horor trajao pola sata: Drama u zabavnom parku, ljudi VISILI NAGLAVAČKE, posjetioci uživo sve gledali

Vatrogasci su uspjeli da spase 28 osoba koje su ostale zaglavljene na visini od 30 metara, viseći naglavačke, tokom vožnje u zabavnom parku Oaks u Oregonu, SAD.

zabavni park
FOTO: SKY NEWS/TVITER/SCREENSHOT

Jedna osoba je preventivno prebačena u bolnicu, ali niko nije povrijeđen, navodi se u saopštenju parka.

Incident u zabavnom parku mogao je imati tragične posljedice. Srećom, brza reakcija osoblja parka i vatrogasaca sprečila je bilo kakve ozbiljne povrede.

Šta se tačno dogodilo?

Prema riječima očevidaca, sve se dogodilo iznenada. Prvo su čuli graju, a onda i obavještenje sa razglasa unutar zabavnog parka.

Kris Rajan, posjetilac parka, opisao je kako su on i njegova supruga bili spremni za vožnju panoramskim točkom kada su primijetili da se vožnja zaglavila. Čuli su ljude kako viču, kada su pogledali ka gore, ostali su bez riječi.

Pročitajte još

“O moj Bože, oni vise naglavačke”. Zbog zastrašujuće situacije, odlučili su da napuste park.

Kako je reagovalo osoblje zabavnog parka?

Osoblje parka odmah je pozvalo hitnu pomoć nakon što je vožnja stala. Hitna pomoć stigla je oko 25 minuta kasnije. Radnici na održavanju uspjeli su da vrate vožnju u položaj za evakuaciju nekoliko minuta kasnije.

“Klatno”, koje je u funkciji od 2021. godine i do sada nije imala prijavljene incidente, ostaće zatvoreno do daljnjeg, saopštio je park.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu