Zabava

HOROSKOP OTKRIVA I ONO LOŠE O VAMA Ovo su mračne strane svakog znaka

Sve je u prirodi u neprestanoj sprezi suprotnih karakteristika. Svjetlost prati tama, radost prati tuga, dan prati noć... Spoznavanjem i prihvatanjem sopstvene sjenke pružamo sebi mogućnost da ostvarimo svoje pune potencijale. I zato ne treba da je se plašimo.

HOROSKOP OTKRIVA I ONO LOŠE O VAMA Ovo su mračne strane svakog znaka
FOTO: SHUTTERSTOCK

Puno se govori o snažnim karakteristikama koje poseduju horoskopski znakovi napajani Suncem, ali se malo govori o polaritetu koji se krije iza svjetlosti. Zavirite u mračnu stranu svog horoskopskog znaka, jer to je jedini put ka isceljenju i osnaženju…

Ovan

Vama upravlja Mars, bog rata, što može dovesti do burnih osjećaja kojih morate biti svjesni kako biste ih obuzdali. Ovnovi su poznati po svojoj vatrenoj naravi, ljubomori i nestrpljenju. Kada ste neraspoloženi, ponašate se impulsivno. Vaša podvojenost leži upravo u sposobnosti da budete ili strastveni vođa ili predani borac protiv nametnutog poretka. Ključ leži u strpljenju. Dajte sebi priliku da saslušate druge, pomoći će vam da bolje usmjerite svoj vatreni temperament.

Bik

Vama upravlja Venera, boginja ljubavi, pa stoga vaša senzualnost odiše sirovom energijom u svom tjelesnom obliku. Kao i drugi zemljani znakovi, nosite se s nepopustljivošću svog karaktera. Kako biste pronašli ravnotežu, morate obogatiti svoj duh i poletnom energijom. Nikada se nemojte odreći svoje zemljane čvrstine, ali dopustite sebi fleksibilnost i više rasterećenosti.

Blizanci

Vi ste oličenje dvojnosti sami po sebi. Vaša mračna strana leži u činjenici da izbjegavate da bilo gdje pustite korjene, pa zbog toga letite od jedne avanture, hobija ili zanimanja do drugog. U vama se vodi neprestana borba s vezivanjem i anksioznošću. Sve što vam je potrebno jeste sloboda, ali treba vam i neko ko će vas prizemljiti onda kada je potrebno.

Rak

Vi ste jedan od najemotivnijih vodenih znakova. Vama upravlja Mjesec koji značajno utiče na plime u vašem srcu. Te plime vas, nažalost, čine vrlo ranjivim i sklonim emotivnoj iscrpljenosti, koja dalje otvara vrata depresiji. Ključ vašeg uspjeha je da prepoznate šta to izaziva emotivna previranja u vama, a da zatim oblikujete određenu perspektivu koja će vam pomoći da na stvari gledate jasnije. Kada osjetite da ste izgubili ravnotežu, oglasite se povodom onoga što vas muči, prije nego što stvari izmaknu kontroli, prenosi Index.hr.

Lav

S obzirom na to da ste rođeni vođa, često preuzimate konce i trudite se da rukovodite situacijom. I vas, kao i svakog vođu, pritiska teret odgovornosti, bez obzira na to jeste li zaista dužni snositi je. Morate izbjegavati upravljanje tuđim životima i odlukama. Ne dopustite da vas plamen vaše prirode sagori. Imajte obzira prema tome kako vaš vatreni karakter djeluje na one koji su mirniji i pasivniji od vas.

Djevica

Vi ste perfekcionista kome detalji ne mogu promaći. U skladu sa svojom prirodom zemljanog znaka, organizovani ste i prizemni. Zbog toga što vas odlikuje istančan osjećaj za ljude, često zaboravite na svoje emotivno zdravlje. Upravo je to zanemarivanje vlastitog duha vaša mračna strana koja vam utire put prema anksioznosti. Opustite se i nemojte dopustiti svojoj perfekcionističkoj naravi da vas drži kao zatvorenika. Pronađite ravnotežu u povremenoj spontanosti.

Vaga

Vama je nužna ravnoteža na svim područjima. Zbog toga što toliko vrednujete apsolutan sklad, prijeti vam rizik od toga da zapadnete u pasivnost. Koči vas vaš strah da uzburkate vodu. On vas čini neodlučnim, ali nemojte se bojati sukobljavanja onda kada je potrebno. Ključno je podijeliti svoje nastojanje da postignete sklad sa drugima. Oni će u vama prepoznati diplomatu koji ima sluha za sve, ali nikada nemojte olako žrtvovati sebe.

Škorpija

Misteriozna i rijetko shvaćena osoba. Vi, zapravo, postajete snažniji kada ste opkoljeni tamom. Zbog toga što se lakše nego drugi znakovi nosite sa svojom mračnom stranom, pogrešno vas osuđuju da ste manipulativni i okrutni. Ipak, iznenadićete se saznanjem da vam nije u prirodi da gazite druge kako biste postigli svoj cilj. S obzirom na to kako se učinkovito nosite sa svojim mračnim polaritetom, korisnije je objasniti drugim znakovima da to nije mana, već vrlo pozitivna karakteristika vašeg karaktera.

Strijelac

Vi bujate onda kada ste slobodni. Ipak, niste poznati po svom taktu, a i olako se otvarate drugima. Kao što je slučaj sa svakim drugim vatrenim znakom, morate biti svjesni svoje snage. Strijelci su lutalice slobodnog duha. Uživate u avanturama kojima se ne nazire kraj. Pronađite sebi ravnog partnera za letenje i budite svjesni da vaša vatra može zasjeniti druge.

Jarac

Vi ste ozbiljna, odlučna i jako vrijedna osoba. Jako ste inteligentni, ali vaša sklonost da na svako pitanje imate odgovor čini vas rigidnim u očima drugih. Važno je da naučite da priznate kada niste u pravu. Kada postanete svjesni svoje krutosti i dopustite sebi da budete fleksibilni, čuda će se dogoditi, a pravi ljudi će vam hrliti u naručje.

Vodolija

Kod vas je prisutna neobična dvojnost. Naime, tanka je nit između onoga što vas čini jakim i onoga što vas čini ranjivim. Mračna strana vam je sklonost da budete nedosljedni. To je razumljivo, s obzirom na vaš slobodni karakter, ali to je, ujedno, izvor tenzija u odnosu s drugima. Vodolije su veliki umjetnici, kreativni su i jako osjetljivi ljudi. Potrebno vam je vremena da se opustite u odnosu s nekim, ali jednom kada se vežete, vjeran ste prijatelj i ljubavnik do kraja.

Ribe

S obzirom na to da ste vodeni znak, vama upravljaju osjećaji. Po prirodi ste strpljivi i intuitivni, ali se neprestano borite s upijanjem tuđih osjećaja. Na sebe preuzimate teret tuđeg problema. Ovo je prvi korak prema anksioznosti i depresiji. Jako ste osjetljivi i teško prihvatate kritiku. Ako ste svjesni jačine svojih osjećaja i dopustite drugima da upoznaju vašu prirodu, pronaći ćete način da vodite emotivno zdraviji život, piše Noizz.rs.