Zabava

HRABRI ŽIVOTNI POTEZI Ove slavne osobe susrele su se sa istim izazovima, njihova djeca su PROMIJENILA POL

Ko voli dobar zvuk, voli i Šade, legendarnu pjevačicu koja se proslavila vanvremenskim hitovima „Smooth operator“, “The sweetest taboo“ i izgradila zavidnu karijeru. Ona je uz to i mama koja se nosi sa izazovima kćerkine promjene pola.

HRABRI ŽIVOTNI POTEZI Ove slavne osobe susrele su se sa istim izazovima, njihova djeca su PROMIJENILA POL
FOTO: RUNGROJ YONGRIT/EPA

Prvi brak s režiserom Karlosom Skolom odveo ju je iz Londona u Madrid, ali ljubav je bila kratkog daha. Od 1990. skrasila se uz drugog supruga Boba Morgana, i to na Jamajci.

Godine 1996. rodila mu je kćerku Mikailu, kojoj je deceniju kasnije posvetila pjesmu „Mum“.

Mikaila Adu odlučila je 2016. da promijeni spol i postane muškarac. Ova mlada dama nigerijsko-jamajčansko-engleskih korijena jedina je kćerka poznate pjevačice i na mamu gleda kao na najboljeg prijatelja.

Svoju odluku da promijeni spol ona je javno kazala svima porukom na Instagramu.

Danas je prvi dan ostatka mog života – napisala je ona ponosna.

Mikaila je tako otvoreno pričala i o svojoj mami, rekavši da je ona njen najbolji prijatelj.

Ila, kako ga danas zovu, nije prvo dijete neke slavne ličnosti koje se odlučilo na promjenu pola.

Naime, prije 10 godina sin pjevačice Šer i Sonija Bona takođe je od žene postao muškarac. Mladi Čaz Bono ponadao se tada da će i ostali sa sličnim željama imati snage da se oglase i urade tako važnu stvar.

Takođe, sin pjevača R. Kelija javno se izjasnio kao transrodna osoba. Mladi Džej je, slično Čazu, o tome progovorio na jednoj društvenoj mreži.

Rodila je sina, krstila ga i napunila mu sobu autićima, ali sve vrijeme je znala da nešto nije u redu.

Poslije pet mjeseci stigla je vijest koja je sve promijenila!

– Mama mi je kazala da me voli makar bio biseksualac, gej, lezbo, šta god. Bila je baš ponosna na mene. A ja sam joj samo jednostavno zahvalio što prihvata to što sam transrodna osoba.

Nema sumnje da ovim mladim ljudima treba sva moguća podrška, najprije od najbližih, jer nije im lako nositi se sa životnom odlukom, brojnim teškim operacijama i teretom slave svojih roditelja, piše Avaz.ba.