Hronika

“HTIO DA OKONČA MUKE” Dragan popio kafu sa snajom, sišao u prizemlje i USMRTIO MAJKU

Dragan Stojković (46) iz Koteža u ponedjeljak je hicem iz pištolja ubio majku Stanku (70), a potom se ubio.

“HTIO DA OKONČA MUKE” Dragan popio kafu sa snajom, sišao u prizemlje i USMRTIO MAJKU
FOTO: S. KRSTIĆ/RAS SRBIJA

Njegova rođaka ispričala je da je malo prije zločina bio kod snaje koja stanuje na spratu iznad njega.

– Bio je kod snaje na kafi. Rekao joj je: “Idem, moram da popričam sa mamom, ti i djeca budite tu i ne silazite – ispričala je Draganova rođaka. – Kako mi je njegova snaja rekla, otišao je, a ubrzo se začuo pucanj. Njen maloljetni sin je sišao sprat niže i vidio nepomičnu baku na krevetu – ispričala je rođaka.

Pošto je u kući ubio majku, Dragan je otišao u obližnju uličicu i u šipražju pucao sebi u glavu. Kako kaže rođaka, na dan ubistva ništa nije ukazivalo na to da će se dogoditi tragedija, piše Telegraf.

– Draganova snaja sa petoro djece živi na spratu iznad Dragana i njegove majke. Rekla je da, kad je Dragan od nje sišao u svoj stan, nije čula buku ni raspravu – kaže rođaka i dodaje:

– On je bio jako vezan za Stanku, koja je bila teški psihički bolesnik, tako da je porodica mnogo brinula o njoj, naročito Dragan. Odbijala je da uzima terapiju, pravila je haos po kući. Vjerujemo da sin više nije mogao da gleda kako se muči ona, ali ni svi oko nje.

Brinuo o majci poslije očeve smrti

Rođaci kažu da su Stojkovići bili dobra i skladna porodica. Draganu je prije osam godina umro otac, a majka je već tada bila bolesna. Nakon očeve smrti Dragan je vodio računa o njoj.

Dragan nije imao dozvolu za pištolj i provjerava se gdje ga je nabavio.

– Članovi porodice nisu znali da je Dragan posjedovao pištolj, niti je on o tome pričao. Oni uskoro očekuju dolazak njegovog brata kako bi sahranili Stanku i Dragana – kaže rođak.

– Nije se ženio, a brat je već osnovao svoju porodicu on je otac petoro maloljetne djece. Problem je bio što za Stanku niko u kući, sem njenog pokojnog muža, nije bio autoritet. U posljednje vrijeme je pravila nesnosnu buku, nije spavala noću – kažu rođaci.

Dragan, kog svi hvale, htio da okonča majčine muke?

Za Dragana svi imaju samo riječi hvale. Odlično se slagao sa suprugom svog brata, koji je prije osam mjeseci otišao da radi u inostranstvo kako bi mogao da izdržava porodicu.

– Dragan je djecu obožavao. Volio je da čita parapsihološke knjige. Možda više nije mogao da izdrži ovako preveliki pritisak i da je jednostavno htio da okonča muke svojoj majci, ali i svima oko nje. Najteže je snaji trenutno, ona još ne može da se oporavi od šoka i užasnog prizora koji je zatekla – dodao je rođak.