Svijet

"Htio je ući u banku bez maske" Policija srušila na zemlju i privela muškarca u Hrvatskoj

U centru Virovitice danas je policija privela muškarca ispred Zagrebačke banke. Policajci su upotrijebili silu nad muškarcem, oborili ga na pod i priveli, piše ICV.

"Htio je ući u banku bez maske" Policija srušila na zemlju i privela muškarca u Hrvatskoj
FOTO: ICV/SCREENSHOT

ICV neslužbeno doznaje da je muškarac bez maske htio ući u banku i postao nasilan, zbog čega je radnik obezbjeđenja morao pozvati policiju koja je muškarca potom morala svladati.

– Mladi gospodin je bio klijent ispred banke i to ispred mene. Razgovarao je sa radnikom obezbjeđenja uljudno do trenutka ulaska u banku. On ga je upitao ima li masku i gospodin odgovori da nema i da ne može zbog zdravstvenih razloga nositi masku. On je ponovo uljudno zamoli da mu da bilo kakav dokument da bi potvrdio te zdravstvene razloge – priča svjedok.

– Mladi gospodin se oglušuje i ulazi u banku. Radnik ulazi za njim i ponovo ga moli da izađe iz banke ili stavi masku. Ujedno mu i ponudi da mu banka da masku kako bi mogao obaviti uslugu. Mladi gospodin odbija masku i pali snimanje na mobitelu. Radnik ga moli da prekine snimati unutar banke jer je to zabranjeno. Ovaj odbija i radnik kreće u izvođenje gospodina iz prostora banke. Kako se ovaj pobunio i počeo pružati aktivan otpor, radnik obezbjeđenja zove policiju – dodaje svjedok, prenosi Index.

– Policija dolazi za 20 minuta i upozorava gospodina o počinjenom prekršaju i zabrani snimanja unutar banke te moli gospodina osobnu iskaznicu. Nakon što i nakon petog puta mu ne želi dati osobnu izvode ga van iz banke – opisao je svjedok.

Prihvati notifikacije