Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

HTJELA DA ZAŠTITI DJECU I TADA JE “SJEVNUO SRP” Detalji stravičnog napada na ženu LEDE KRV

Hronika
Autor:

Foto: Nenad Pavlović/RAS Srbija

Jožef G. (54) iz Skorenovca kod Kovina nanio je oko ponoći između sriede i četvrtka teške tjelesne povrede srpom bivšoj supruzi Slavici u njenoj kući u smederevskoj ulici Crvene armije.

Sve se odigralo naočigled dvoje djece, nesrećna žena je operisana u smederevskoj bolnici i zbog težine povreda opasnih po život, hitno je prebačena u Beograd na VMA.

Jožef je u junu izašao iz zatvora, gdje je bio zbog nasilja u porodici. Šta je od tada radio ne zna se, tek policija je u međuvremenu dolazila, kažu komšije, da ga traži i u kući bivše žene. Ovoga puta su došli na poziv starijeg sina, dječaka od 14 godina, koji je prijavio da bivši očuh maltretira njegovu majku. Kada je policija stigla, Slavica je već bila ubodena, a Jožef se dao u bjekstvo.

– Jeste, čuo sam neku svađu, poslije i vrisku, ali to kod njih nije bilo rijetko. Kada god bi on došao, to se ponavljalo. A i policija je dolazila, bili su i prije desetak dana – kaže prvi komšija.

Jožefa je Slavica više puta prijavljivala za nasilničko ponašanje, kada je to postalo učestalo tokom pretprošle i prošle godine, sud mu je odredio zabranu prilaska, koju je on prekršio i poslije čega je osuđen na deset mjeseci zatvora. Izašao je prije mjesec dana i nije mu trebalo mnogo da krene po starom. Mada, ovog puta je i on nju prijavio, navodno mu je iz kuće u Skorenovcu odnijela nekakva “povjerljiva dokumenta” i milion dinara. Policija je i tada došla, pretresla kuću u kojoj Slavica živi sa dvoje djece iz prethodnog braka, od pokojnog muža, ali dokumenta nije našla.

Sporili su se i oko djeteta, njihovog zajedničkog, Jožef joj je zamjerao da djecu ostavlja samu u kući. Slavica je, po riječima komšija, nadničila, radila je na poljima u okolini.

Sada, kada je oko ponoći ponovo uprkos svim zabranama ušao u kuću u kojoj je Slavica živjela sa dvojicom sinova, po iskazu koji je stariji dječak dao neposredno po zločinu, opet ju je napao. Nasilan kakav je bio, Jožef im je naredio da sve troje sjednu u hodnik. U jednom trenutku, da li braneći djecu, Slavica je ustala i stala između njega i sinova. I tada je sjevnuo srp. Ubo ju je u stomak, a sječivo joj je izašlo kroz grudni koš. Povrede su bile takve da su se ljekari u smederevskoj bolnici borili za njen život, a nakon operacije odmah su je, još u kritičnom stanju, proslijedili na VMA.

Hapšenje

Jožefa je policija nakon potrage pronašla dok se krio u žbunju pored pruge Smederevo – Požarevac. Nađen je i srp kojim je pokušao ubistvo, a na njemu su još bili vidljivi tragovi krvi. Određeno mu je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju, biti priveden višem javnom tužiocu u Smederevu.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO