Hronika

NEIZVJESNOST NA VRHUNCU Novi detalji u ISTRAZI UBISTVA DANKE ILIĆ idu u korist osumnjičenih "Ova situacija otežava istražni dio postupka"

Mjesec i po dana je prošlo od ubistva Danke Ilić u Banjskom polju, a osumnjičeni Dejan Dragijević i Srđan Janković i dalje ćute o lokaciji tijela.

NEIZVJESNOST NA VRHUNCU Novi detalji u ISTRAZI UBISTVA DANKE ILIĆ idu u korist osumnjičenih "Ova situacija otežava istražni dio postupka"
FOTO: MITAR MITROVIĆ / RINGIER

Nedavni DNK rezultati, dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, otkrivaju da za sada nisu pronađeni biološki tragovi Danke Ilić u njihovom službenom automobilu, koji se navodno koristio u zločinu.

Ova nova saznanja dodatno komplikuju istragu i produbljuju misteriju ovog slučaja, ostavljajući porodicu i javnost u potpunoj neizvjesnosti.

FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER

– Ovo je samo dio veštačenja, jer se vještači jako mnogo predmeta. Ovo je rezultat vještačenja dijelova stvari iz službenog automobila. Stiglo je samo prvih nekoliko izvještaja vještačenja koja je obavio Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, a očekujemo i izvještaj vještačenja sa Biološkog fakulteta – rekao je tužilac VJT Miodrag Canović.

Advokat Radomir Munižaba je za Blic detaljno analizirao moguće posljedice koje bi novi DNK rezultati mogli imati na slučaj.

– Novi DNK rezultati mogu da utiču na tok istrage, s obzirom da ne potiču od maloljetne Danke Ilić. Sada je na tužilaštvu koje će dalje korake preduzeti, s obzirom da nepostojanje bioloških tragova maloljetne osobe ide u korist odbrane osumnjičenih – tvrdi Munižaba.

Pročitajte još

Advokat Radomir Munižaba je detaljno analizirao moguće posljedice koje bi novi DNK rezultati mogli imati na slučaj, razmatrajući da li bi ti rezultati mogli izmijeniti pravac istrage.

– Novi DNK rezultati mogu da utiču na tok istrage, s obzirom na to da ne potiču od maloljetne Danke Ilić. Sada je na tužilaštvu koje će dalje korake preduzeti, s obzirom da nepostojanje bioloških tragova maloljetne osobe ide u korist odbrane osumnjičenih – tvrdi Munižaba.

Munižaba ističe da novi DNK rezultati koji pokazuju nedostatak bioloških tragova Danke Ilić dodatno komplikuju istražni dio postupka, s obzirom na to da su osumnjičene dovodili u vezu sa zločinom na osnovu DNK nalaza, izuzev njihovih odbrana.

– Ova situacija otežava istražni dio postupka tužilaštvu s obzirom na to da su osumnjičeni, na osnovu DNK nalaza, bili ključni u dosadašnjoj istrazi u vezi sa maloljetnom Dankom Ilić, izuzev njihovih datih odbrana. Ovakve situacije nisu rijetke u istragama i često se dešavaju u krivičnim postupcima, pa u konkretnom slučaju ne možemo smatrati nepronalazak bioloških tragova neuobičajenim – navodi naš sagovornik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu