Politika

"Huligansko ponašanje prvog čovjeka" Ninković o Stanivukovićevom postupku dovođenja građana u Gradsku upravu

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković rekao je da huligansko ponašanje gradonačelnika Draška Stanivukovića nije naišlo na odobravanje bilo koga u gradu, pa tako ni gradskih odbornika.

LJUBO NINKOVIĆ PREDSJEDNIK SKUPŠTINE GRADA BANJALUKA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ninković je istakao da mu je najviše žao što se prvi čovjek grada odlučio da pravi nerede baš danas, kada Narodna skupština Republike Srpske bije jednu od najznačajnijih bitaka koja se tiče Ustavnog suda BiH.

– U trenutku kada Skupština grada donosi odluku i rješava problem “Akvane” i kada je Stanivuković shvatio da će ovo javno preduzeće dobiti rješenje, uveo je ljude u Gradsku upravu kako bi sprječio rad gradskog parlamenta – rekao je Ninković.

On je naglasio da su ljudi koji su ušli u zgradu Gradske uprave uvijek dobrodošli i nije problem da bilo ko od pripadnika gradskih vlasti razgovara sa njima.

– Problem je, međutim, što je među njima doveo batinaše koji su trebali da naprave haos kako se pitanje “Akvane” danas ne bi riješilo – naglasio je Ninković.

Ninković kaže da mu je najviše žao što danas, kada Narodna skupština Republike Srpske bije jednu od najznačajnijih bitaka koja se tiče Ustavnog suda BiH, Stanivuković uvodi ljude u Gradsku upravu i pravi nerede.

– Ne želim da pretpostavim da sa tim ima veze Milada Šukalo iz Konjica i ostali savjetnici koji ga u ovom trenutku savjetuju da je ovo najpametnije što radi – rekao je Ninković.

Ninković je ranije danas prekinuo 11. vanrednu sjednicu parlamenta na kojoj je trebalo da se raspravlja o stanju u preduzeću “Akvana”, jer kako je obrazloženo, za njen nastavak nije bilo uslova.

Prethodno je Stanivuković poslije protesta radnika Gradske uprave i građana, pozvao okupljene da uđu u zgradu Gradske uprave i obiđu prostorije koje koristi njegov kabinet.

On je zbog, kako je rekao, nerada i opstrukcija skupštinske većine za sutra u 19.30 pozvao građane na novi protest.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije