Društvo

HUMAN GEST RIBOČUVARA Spasli promrzlog psa od sigurne smrti sa stabla nasred rijeke (FOTO)

Ribočuvari doo "Južna Morava 2" iz Niša spasili su danas sigurne smrti psa koji se pod nepoznatim okolnostima našao na suvom stablu na sred reke Južne Morave kod Malošišta.

HUMAN GEST RIBOČUVARA Spasli promrzlog psa od sigurne smrti sa stabla nasred rijeke (FOTO)
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Direktor ovog ribočuvarskog preduzeća kaže da su se ribočuvari nalazili u redovnom obilasku ribolovnog područja ove rijeke, kada su od jednog ribolovca dobili obaveštenje da se sa jednog jednog stabla u rijeci, uzvodno od fabrike Leoni I u blizini željezničkog mosta, čuje zavijanje psa, piše Blic.

Dragan Mijajlović, Ninoslav Milenković, Slobodan Todosić i Stefan Mijajlović nisu imali dilemu ni trenutka šta im je činiti.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Nije im bilo teško da dovezu čamac iz Niša kojim su spasili nesrećnu životinju i prebacili je do obale. Stefan i Slobodan su ušli u čamac i došli do stabla odakle su uzeli psa i prevezli ga na obalu. Tu su ga nahranili i po njegovom ponašanju zaključili da je bio duže vrijeme na drvetu u vodi.

– Bili smo u redovnom obilasku ribolovačkog područja koji pokriva sektora Južne Morave 2 iz Kuršumlije, kada nam je jedan ribolovac rekao da se na drvetu u rijeci nalazi pas u bezizlaznoj situaciji. Drvo je sa svih strana bilo okruženo vodom a rijeka je na tom mjestu duboka i dosta brza, tako da sam nikako nije mogao do obale. Teško da bi preživio plivanje u tako hladnoj vodi koja je pri tom i dosta brza. Pas je cvilio, zavijao i drhtao od hladnoće i vjerovatno gladi, ko zna koliko dugo je bio već na tom drvetu. Pozvali smo odmah našeg šefa Ninoslava Milenkovića koji je maksimalno brzo iz Niša došao sa čamcem – priča za Blic Mijajlović.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Dvojica ribočuvara su sa prslucima i svom propisanom opremom, došli pažnjivo do uznemirene životinje i prebacili je u čamac, a potom i na obalu.

– Pas je bio uznemiren pa smo morali oprezno da mu priđemo, ali čim smo došli na obalu, odmah je počeo da se igra. Dobio je da jede, jer po svemu sudeći danima nije vidio hranu – kaže Mijajlović.

– Ipak, ova epizoda je imala srećan kraj zahvaljujući ribočuvarima koji su pre svega ljudi – kaže Kumanović.

Nije poznato na koji načun je pas dospio na stablo koje se nalazi u rijeci. Ne isključuje se mogućnost ni da ga je neko bacio sa obale, jer teško da je sam mogao da do njega dopliva, s obzirom na niske temperature ovih dana.