Banjaluka

HUMANI GEST Odbor žena donacijom obradovao štićenike "Oniksa" (FOTO)

Odbor žena Gradske organizacije DNS Banjaluka danas je posjetio Centar za dnevno zbrinjavanje “Oniks”, koji radi u okviru Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima.

HUMANI GEST Odbor žena  donacijom obradovao štićenike "Oniksa" (FOTO)
FOTO: DNS

Saradnja sa Udruženjem traje već dugi niz godina. Današnje druženje je trebalo da bude “doručak ljubavi”, ali zbog zbog velikog rizika za korisnike prilikom dolaska posjetilaca spolja, a i preduzetih epidemioloških mjera,  dijelila nas je staklena zavjesa kaže dr Mira Popović, visoka funkcionerka banjalučkog DNS.

Ona je dodala da je Odbor žena banjalučkog DNS štićenike Centra obradovao donacijom, koja sadrži voće, sokove, mesne prerađevine, mlijeko i slatkiše, odnosno tortu kojoj su se svi obradovali.

– Ovim gestom želimo da skrenemo pažnju na naše sugrađane kojima je potrebna naša pomoć. Neki od njih imaju i radnu sposobnost – poručuje dr Popović i dodaje

– Naša obaveza je da im svi, zajedno sa gradskim vlastima, kroz određene projekte uz pomoć Evropske unije, omogućimo ostvarivanje jednog od osnovnih ljudskih prava – prava na rad. Mi to možemo!

Centar za dnevno zbrinjavanje “Oniks” posjećuje ukupno 18 korisnika, a sada su zbog situacije sa korona virusom podijeljeni u grupe od po 8 dnevno, te rade u zaštićenim radionicama, u skladu sa svojim mogućnostima.