Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

HUMANI GEST TAKSISTA Besplatno prevozili penzionere od marketa do njihovih domova

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Taksisti u Jagodini su i ovog jutra od četiri do sedam časova besplatno prevozili penzionere do svojih domova, sa namirnicama koje su kupili.

Kao i prethodnog puta, ispred jagodinskih supermarketa su bili volonteri Centra za socijalni rad, koji su pomagali najstarijim sugrađanima da prenesu svoje namirnice do taksija.

Od uvođenja vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa, to se dešava svaki put u organizaciji Skupštine grada Jagodina.

Briga o najstarijim sugrađanima se odvija kontinuirano preko Centra za socijalni rad, koji starijima od 65 godina koji su socijalno ugroženi ili sa malim primanjima dostavlja, uz pomoć volontera, pakete sa hranom kao i higijenske pakete. Do sada su volonteri podijelili preko 3500 paketa sa hranom i higijenom.

Najstariji građani imaju mogućnost da preko kol centra koji je formiran pozovu volontere da im kupe ono što im nedostaje ili da za njih obave neku drugu potrebnu uslugu. Do sada je kol centar primio pozive od preko 4500 različitih osoba, piše Telegraf.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO