Društvo

HUMANITARNA SVIRKA Prikupljeno oko 3.300 KM za liječenje Gordana Savića

Na prvom humanitarnom događaju u Bijeljini za pomoć u liječenju sugrađanina Gordana Savića, koji se bori sa agresivnim oblikom tumora na mozgu, sakupljeno je 2.760 KM i 275 evra, izjavila je Gordanova prijateljica Jelena Medan.

Svirka za Gordana Savića
FOTO: SRNA

Riječ je o humanitarnoj svirci u kafeu “Smokvica”, gdje su učesnici donirali novac, a Medanova je rekla da je dio novca u domaćoj valuti uplaćen na Gordanov račun, a evre će prijatelji večeras predati njegovoj majci.

– Naše improvizovane kutije za donacije – petolitarske tegle do daljeg stoje u lokalima “Praha”, “Smokvica”, “Rene”, “Burence” i “Zen” – rekla je Medanova.

Do kraja sedmice u lokalu “Praha” svi prihodi od točenog “Franziskanera” idu u humanitarne svrhe za nastavak Gordanovog liječenja u inostranstvu.

Gordanu je u martu 2022. godine dijagnostikovan agresivni oblik malignog tumora mozga, operisan je u aprilu u Kliničkom centru Srbije, u januaru ove godine došlo je do značajne progresije tumora.

Pročitajte još

On koristi inostrane vakcine, gensku terapiju i brojne lijekove čija je nabavka izuzetno skupa. Do sada su Gordanovi roditelji uz pomoć rodbine i prijatelja uspijevali da obezbijede sredstva za liječenje, ali sada im je potrebna pomoć u vidu donacija ljudi dobre volje.

Otvorila se mogućnost da se Gordanu pomogne u jednoj klinici u Frankfurtu, ali s obzirom na to da je Gordan skoro nepokretan, trenutna opcija je slična trosedmična terapija u Hrvatskoj, a ukoliko mu se stanje još više pogorša – neće moći da putuje i zato je svaki dan dragocjen.

Novac je potreban za nastavak liječenja u inostranstvu, putne troškove i troškove smještaja u toku liječenja.

Svi koji žele da pomognu Gordanu Saviću mogu uplatiti novac na njegove lične račune:

Donacije u KM: 5722460000288797

Donacije u EUR:

SWIFT: MFBLBA22

IBAN: BA395722460001100493

Trenutno su u okviru fondacije “Budi human” aktivni SMS brojevi u Srbiji za pomoć Saviću. U maju se očekuje i humanitarni broj u BiH.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije