Kultura

“HVALA TI, DARO” Mandić poklonio Biljani Čekić zlatnik sa likom Svetog Vasilija Ostroškog (FOTO)

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić danas je u Podgorici Biljani Čekić, koja je glumila malu Daru iz Jasenovca u istoimenom filmu Predraga Antonijevića, poklonio zlatnik sa likom Svetog Vasilija Ostroškog sa željom da ovo ostvarenje bude uspješno predstavljen za nagradu "Oskar".

“HVALA TI, DARO” Mandić poklonio Biljani Čekić zlatnik sa likom Svetog Vasilija Ostroškog (FOTO)
FOTO: SRNA

On je razgovarao sa Biljanom, njenim ocem Radovanom Čekićem i scenaristom ovog istorijskog filma Natašom Drakulić.

– Svaka čast ovim ljudima na onome što su uradili za naš narod, a draga Dara će ostati kao pečat jednog teškog stradanja Srba, ali i velike istorijske lekcije. Hvala ti, Daro! – rekao je Mandić.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

On je naveo da nema Srbina u Crnoj Gori koji nije plakao gledajući film “Dara iz Jasenovca” i poželio joj da je čuva Sveti Vasilije Ostroški.

Tokom srdačnog susreta, Mandić je ukazao na značaj filma “Dara iz Jasenovca” za cijeli srpski narod i da se stradanje koje se desilo u koncentracionom logoru Jasenovac u Drugom svjetskom ratu nikada više ne ponovi i ne zaboravi.

Pročitajte još

Mandić, koji je i lider Demokratskog fronta, poklonio je Radovanu Čekiću ikonu Svetog Vasilija, a grafiku scenaristi Nataši Drakulić, uz zahvalnost što je prenijela tako uspješno kroz film svu muku srpskog naroda stradalog u Jasenovcu.

Glumica Biljana Čekić i njen otac biće gosti u emisiji Dražena Živkovića “Slobodna zona”, koja je na programu televizije Prva u Crnoj Gori sutra u 20.00 časova.

Američka akademija filmskih umjetnosti i nauka objavila je listu od 366 filmova koji su pogodni kandidati za “Oskara” za najbolji film, a među njima je i ostvarenje iz Srbije “Dara iz Jasenovca” režisera Predraga Antonijevića.

Ovaj film prethodno nije ušao u uži izbor za najbolji strani film, ali se nalazi na ukupnoj listi kandidata koji se razmatraju za najbolji film godine.