Politika

"Hvala za oslobođenje Srbije" Austrijanac usred Beograda razvio zastavu NATO (FOTO)

Na dan kada se obiljeležava 24 godine od početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, koja je trajala 78 dana, austrijski, kako se predstavlja ekonomista i radnik u nevladinom sektoru Ginter Felinger, usred Beograda razvio je zastavu NATO alijanse.

gunter felinger
FOTO: GUNTERFEHLINGER/TWITTER SCREENSHOOT

To je učinio u Beogradu na vodi uz, kako i inače radi u svojoj namjeri da konstantno provocira, maliciozan komentar.

– Hvala za oslobođenje Srbije – stoji u opisu slike na kojoj Felinger ponosno i uz osmeh pozira.

Felinger, kako se može zaključiti na osnovu fotografija sa njegovog Tviter naloga, često posjećuje Beograd, a svaki dolazak iskoristi za novi niz prozivki pa i uvreda na račun Srbije. Tako je osim ove sramotne opservacije, tražio i uvođenje sankcija Rusiji, zatim da Grčka i Kipar priznaju Kosovo, pa i da hotel “Moskva”, inače star više od jednog vijeka, promijeni ime.

Tvrdio je da je počinjen genocid u Srebrenici, i da je samo članstvom u NATO, Bosna, kako je rekao, “sigurna od srpske agresije, prenosi Blic.

Pročitajte još

Nedavno je na tviteru postavio anketu i pitao “Da li je neko vidio spomenik poginuloj djeci Jašarija u Beogradu”? Riječ je, inače o Ademu Jašariju, vođi terorističke OVK, koji je stradao 1998. tokom sukoba bezbjednosnih snaga Srbije i naoružanih boraca OVK. Tada je poginulo pedetesetoro ljudi, članova uže i šire porodice Jašari.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije