Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“I 25 GODINA NAKON RATA DEŠAVAJU SE OVAKVE TRAGEDIJE” Demineri na Kupresu stradali od protivpješadijske mine

Hronika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Na području Kupresa jutros su poginuli demineri Savo Kalajdžić (42) i Slaviša Pljuco (52), a povrijeđen je Radenko Cerovina (34), svi iz Pala, rekao je direktor Centra za uklanjanje mina u BiH Saša Obradović.

– Nesreća se desila u području Donjeg Malovana, u opštini Kupres. Nesreća se desila poslije osam sati, na protivpješadijskoj mini PMR-3. Povrijeđeni deminer ima 34 godine, a dvojica poginulih imali su 42, odnosno 52 godine. Istraga je u toku, više informacija imaćemo kasnije – kazao je Obradović.

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, kazao je za Avaz da je odmah po saznanju za nesreću uputio nalog da se ispita treba li pomoć ljudima.

– Zatečeni smo. Ovo je velika tragedija. Tragedija se dogodila na početku jutrošnjeg rada, ne možemo da vjerujemo. To je naš posao. Nažalost, ovakve stvari dešavaju se 25 godina nakon rata, sve to pokazuje koliko je ovaj posao opasan, pored toga što je težak. Ne možemo sebi da dođemo. Stupićemo u kontakt s ljudima iz BH MAC-a i „Pro Vite“ da vidimo kako da pomognemo – kazao je Solak.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO