Hronika

I NAPADAČ BIO ŽRTVA Nedavno je divljao nožem i nasrnuo na dječake, a prije tri mjeseca brutalno pretučen u KOMŠILUKU

Mladić A.A. (22) koji je 6.avgusta u Nišu nanio povrede nožem dvojici ljudi, a prethodno se posvađao sa petnaestogodišnjacima i sam je bio žrtva napada i to nedaleko od mjesta gde je izazvao sukob.

I NAPADAČ BIO ŽRTVA Nedavno je divljao nožem i nasrnuo na dječake, a prije tri mjeseca brutalno pretučen u KOMŠILUKU
FOTO: S. KRSTIĆ/RAS SRBIJA

Njega su 15. maja ove godine napale Nišlije L.V. (21) i P.S. (20) i izudarali drvenim palicama nanijevši mu teške tjelesne povrede u vidu kontuzije mozga.

Tom prilikom istovjetne povrede zadobio je i njegov prijatelj J.Ć. (20). Ova dvojica koji su ih napali napravili su sačekušu žrtvama u ulici Maksima Gorkog ispred zgrade broj 1, a zatim ih izudarali po glavi. Policija i Žandarmerija ubrzo ih je pronašla na krovu obližnje stambene zgrade gdje su se sakrili.

Policijska uprava je saopštila da se obojici na teret stavlja krivično djelo teška tjelesna povreda, te da su pronađene palice koje su upotrebili da pretuku mladiće. Kako Blic saznaje, jedna motka je pronađena ispod vozila a ostale u kontejneru. Takođe, u blizini mesta obračuna pronađen je i jedan nož.

Iz tog razloga se ne isključuje mogućnost da je A.A. tražio osobe koje su ga tada pretukle, ali i da je bio u stanju pomućene svijesti, o čemu su svjedočile žrtve napada.

Naime, A.A. je u četvrtak oko 20.15 sati u ulici Vojvode Tankosića iz čista mira napao dvojicu dječaka koji su ispred zgrade u kojoj žive igrali košarku, a zatim nastavio da divlja i to sa nožem u ruci.

Uznemireni petnaestogodišnjaci kazali su da je izgledalo da mladić nije sasvim pri sebi.

– Prišao nam je i mumlajući pitao nešto, pominjao je nekog Luku, tražio je nešto da mu kažemo ali ga skoro ništa nismo razumjeli. Ja sam mu rekao da ne znam šta hoće… Na sve što je govorio, odgovarao sam sa „Ne“. Izgleda da ga je to iznerviralo jer mi je prišao i udario mi šamar. Zatim je otišao dalje, a ja i moj drug smo krenuli polako za njim da vidimo kuda se uputio – priča tinejdžer.

Djeca nisu bila ni svjesna da mogu da stradaju sve dok se napadač nije okrenuo ka njima sa nožem u ruci.

– Jedan čovjek koji je bio u vozilu sa ženom i djetetom ga je primjetio i shvatio da smo u opasnosti. Izašao je sa nekom palicom i suprotstavio mu se. Uspio je da ga savlada ali ga je ovaj povrijedio nožem. Stigao je i moj tata pa smo ga obojica držali dok nije došla policija. Nije htio nikako da se smiri, i tatu je porezao nožem po ruci – opisuje incident mladi Nišlija.

Protiv A.A. je podnesena krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja.