Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

IAKO SU JOJ MNOGI PRIGOVARALI Kolinda: Ponovo bih zvala Vučića u Hrvatsku

Politika
Autor:

Foto: Vlada Srbije/RAS Srbija

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da su joj mnogi prigovarali što je pozvala predsjednika Srbije u posjetu Hrvatskoj, ali da bi to ponovo uradila, jer otvorena pitanja, poput nestalih vojnika, ne mogu da čekaju da se “Srbija normalizuje kao država”.

– Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali i opet bih to napravila. Roditelji nestalih vojnika nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizuje kao država – rekla je Grabar Kitarović na predstavljanju knjige “Nestali u Domovinskom ratu 2”, prenosi zagrebačka N1 televizija.

Ona je rekla da su konkretni pomaci neophodni za njenu posjetu Srbiji, “ne kao uslov, već kao nešto što je potrebno”, te u tom kontekstu podsjetila da dokumenta koja je Vučić donio u Zagreb nisu bila adekvatna.

– Nadam se da je Vučić iskren u tome i da će se naći barem određeni broj dosijea, jer sad je prošlo dosta vremena da nismo nikog pronašli – rekla je Grabar Kitarović i dodala da vjeruje da je Vučić, za dokumenta koja je donio u Zagreb tokom prošlogodišnje pojsete, “mislio da su uredni”.

– Ne vjerujem da bi dolazio u Zagreb i namjerno se blamirao da je znao da nisu tačni – rekla je Grabar Kitarović i najavila da će to pitanje pokrenuti i pred Generalnom skupštinom UN.

Nakon prošlogodišnje posjete Vučića Hrvatskoj, hrvatska predsjednica izjavila je da je Vučić donio dokumente nestalih osoba koje su već identifikovane.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO