Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ĐAVO MI NIJE DAO MIRA” I Vučić je gledao sučeljavanje kandidata za predsjednika Hrvatske

Politika
Autor:

Foto: Zoran Žestić/Tanjug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je iz profesionalnih razloga gledao sinoćnje sučeljavanje kandidata za predsjednika Hrvatske, kojima je Srbija bila jedna od glavnih tema.

Nakon otvaranja dionice auto-puta “Miloš Veliki”, od Surčina do Obrenovca, predsjednik Srbije je u razgovoru s novinarima rekao da mu “đavo nije dao mira” i da je gledao sučeljavanje kandidata za predsjednika Hrvatske na HRT.

– Dva od šest osnovnih pitanja ticala su se Srba ili ćirilice. Htio sam da vidim profesionalno. Mogao bih da vam kažem koga vidim u drugom krugu, a koga kao pobjednika. Ali, ako bih to rekao drugima bih omogućio da se približe. Toliko je bilo očigledno – rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je istakao da ono što je mogao da čuje nije bilo naročito ohrabrujuće.

Istakao je da je srećan zbog toga, jer bi, kako kaže, u Srbiji u 60 pitanja koja bi eventualno bila postavljena, jedno možda, i to uopšteno, bilo o situaciji u regionu, a posebno o Hrvatskoj nijedno, što, kaže, mnogo dobro i lijepo govori o Srbiji.

Dodao je da je Hrvatska u ekonomskom smislu ispred Srbije, ali da se Srbija polako približava, a da u deceniji koja dolazi može u tom smislu da im se sasvim približi, jer uveliko smanjuje tu razliku.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO