Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

IGRA ZAVRŠILA TRAGIČNO Dječak poginuo od strujnog udara kada se popeo na vagon

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Jedan dječak poginuo je večeras u željezničkoj stanici Pančevo Varoš od strujnog udara iz kontaktne mreže, kada se popeo na vagon koji se nalazio na četvrtom kolosijeku i na taj način ušao u zonu opasnosti od voznog voda, saopšteno je iz Infrastrukture željeznice Srbije.

Nesreća se dogodila večeras u 18 časova, a na lice mjesta izašli su pripadnici MUP i Hitne pomoći.

Infrastruktura željeznice Srbije saopštila je da žali zbog tragedije koja se dogodila i da je izrazila saučešće porodici nastradalog dječaka.

– I ovom prilikom Infrastruktura željeznice Srbije apeluje i upozorava da se poštuju upozorenja i da se niko ne penje na vagone, kako bi se spriječili ovakvi događaji i sačuvali ljudski životi. Kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25.000 volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže – dodaje se.

Zbog penjanja na vagone, od posljedica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje na srpskim prugama nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je riječ o mladima, upozoravju iz Infrastrukture željeznice Srbije, prenosi Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO