Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“IGRALIŠTE SRPSKIH KRIMINALACA” U Grčkoj bijesni nakon brutalnog ubistva škaljaraca

Hronika
Autor:

Foto: Orestis Panagiotu/EPA

Nakon ubistva dvojice vođa “škaljaraca” u Atini, u sred restorana i naočigled mnogih, grčka štampa opširno se bavi pitanjem “uvezenih” kriminalaca.

Kako prenose beogradski portali, ocjena atinskih medija mogla bi se napisati i ovako: Daleko od dometa srpskih, crnogorskih, albanskih i drugih policajaca matičnih zemalja, na toplom mediteranu utočište traže mafijaši optuženi za najgnusnije zločine. Ali, kako je mala bara puna krokodila – slijede i krvavi obračuni. Tako naime, izgleda Grčka u očima mnogih čitalaca lokalnih portala, a nakon brutalnog smaknuća Stevana Stamatovića (43) i Igora Dedovića (43), isplivali su mnogi, slični komentari ispod pisanja grčih medija, prenosi Telegraf.

Takođe, podsjeća se da ovo nije prvo ubistvo na javnim mestima i navode primjere egzekucije albanskih i italijanskih mafijaša u grčkim kafićima, kao i ubistvo srpskog biznismena Vladimira Bokana.

Grčki mediji podsjećaju i da je prijavljeno još najmanje 30-40 napada na pripadnike gruzijske, ruske, italijanske i meksičke mafije, kao i mnoge arapske kompanije za naoružavanje.

U komentarima na tekstove grčkih portala o dvostrukoj likvidaciji u Atini ocjenjuje se da je zemlja postala “raj za globalni kriminal”, da je ovo područje postalo “igralište ruskih, srpskih i arapskih kriminalaca”, da će južna predgrađa Atine “postati Bejrut”.

– Ovo područje je igralište ruskih, srpskih i arapskih kriminalaca. U posljednjih pet, šest godina sve je više obračuna. Ako ih ne deportuju što prije, južna predgrađa će postati Bejrut! – rezigniran je jedan od čitalaca.

Za sve one koji misle da su obale ove zemlje mirne van sezone, jedan komentar stiže kao šamar: “I Grčka je prepuna s*anja”.

A da su gorespomenuti Rusi, Srbi, Arapi… glavni negativci u mafijaškom svijetu pokazuje sljedeći komentar: “A mi baš mislili da su Šveđani!”

– Naša zemlja je puna stranaca koji je smatraju odličnom za kriminal, paušalne beneficije, ilegalnu imigraciju. U isto vrijeme, Grci odlaze iz zemlje zbog ovakvog divljaštva, nepravednog oporezivanja, bednih plata i penzija – ljutit je jedan čitalac.

Neki su zaista ogorčeni. “Sav ološ planete Zemlje se okupio ovdje i niko ništa ne radi. Ali, nema veze sve dok Grke ne nazivaju rasistima i fašistima. E, kako se zavaravamo”, glasi još jedan od komentara.

Da je zemlja postala “raj za globalni kriminal”, svjedoči još jedan čitalac.

A kako izgleda život “običnog” Grka u ovakvom svijetu koji nisu željeli…”Odete u tavernu s porodicom i rizikujete život! Pa, ni u Meksiku ni u Kolumbiji nema ovoga. Zar djeca da gledaju kako im ubijaju roditelje?!” – napisao je neko.

Podsjetimo, napadači sa kapuljačama pucali su na Igora Dedovića i Stefana Stamatovića u trenutku dok su oni večerali sa porodicama u prepunom restoranu u atinskom kvartu Vari, a potom pobjegli džipom ka Koropiji.

Kako su naveli svjedoci, u obje žrtve pucano je desetak puta – jedan je ubijen odmah, pred očima svoje djece, dok je drugi s teškim povredama prevezen u bolnicu, gdje je preminuo.

U napadu je ranjena i supruga jednog od ubijenih, a u prepunom restoranu nastala je opšta pometnja i panika.

Počinioci, kako navode svjedoci, nisu bili maskirani – bila su to trojica dvadesetogodišnjaka i jedan za kojeg se procjenjuje da ima oko 45 godina, prenosi grčki portal Vima.

(Telegraf, Tanjug)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO