Politika

IGRANJE ŽIVOTIMA GRAĐANA Ivić pozvao rukovodstvo Doma zdravlja Prijedor da podnese ostavku

Кo se to igra sa životima građana Prijedora, da li nestručno rukovodstvo Doma zdravlja ili SNSD-ova vlast u gradu , upitao je danas potpredsjednik DNS Duško Ivić povodom informacije da je u tom gradu propalo oko 1.300 doza vakcina.

IGRANJE ŽIVOTIMA GRAĐANA Ivić pozvao rukovodstvo Doma zdravlja Prijedor da podnese ostavku
FOTO: ATV

Ivič ističe da ova pitanje od juče svi postavljaju, a posebno stariji od 65 godina koji čekaju revakcinaciju.

– Propalo im je 1.300 doza vakcina, pokvario se frižider, kao da je propalo 1.300 boca piva. Sramota, skandal ili neznanje. Čini mi se neznanje. Dok se cijeli svijet bori za svaku dozu vakcine protiv Кovida-19, građani Prijedora gledaju u nebo i mole se da im neko pokloni koju dozu jer i ovo malo što su imali je uništeno – kaže Ivić.

On dodaje da se rukovodstvo Doma zdravlja Prijedor ponaša kao “slonovi u staklarskoj radnji” jer “bace 1.300 doza vakcina zbog, kako kažu, prekida” hladnog lanca”, i to je to.

Pročitajte još

– To se zove neznanje, neodgovornost, bahatost, igranje sa životima građana. Da li znate šta znači život, da li ste svjesni šta ste učinili? Nije to frižider, nije to boca piva, to su životi građana i to onih koji su nekada gradili ovaj grad koji su svoju mladost dali za njega. Da li vaši mozgovi mogu da shvate da masovna vakcinacija koju nismo ni počeli znači život građana grada Prijedora i Republike Srpske? Da li znate ako se naši građani nevakcinišu bićemo izolovani i izopšteni iz zajednice savremenih evropskih zemalja? Da li znate da će ovo da bude blokada i za našu privredu, naša preduzeća koja su izvozno orijentisana?- upitao je Ivić.

On kaže da Prijedor počinje plaćati cijenu partijskih kadriranja u javnim preduzećima.

Na rukovodeća mjesta se, kako dodaje Ivić, postavljaju poluobrazovani kadrovi koji nemaju pojma o načinu funkcionisanja, pogotovo zdravstvenog sektora, a koji su tu postavljeni po partijskoj podobnosti, a ne po stručnosti.

– O tom su građani Prijedora već izrazili svoje nezadovoljstvo – ističe Ivić.

On je pozvao pravosudne institucije da otvore istragi o ovom slučaju, te da se utvrdi da li je neko namjerno prekinuo hladni lanac, da li je to namjerno uništenje vakcina, odnosno života građana.

– Najmanje što mogu da urade u ovom trenutku jeste da rukovodstvo Doma zdravlja podnese neopozivu ostavku. Pozivam sve građane, a i medije da traže na uvid diplome od svih imenovanih na pozicije direktora u javnim preduzećima u Prijedoru. Imajući u vidu ko je sve imenovan na pozicije direktora, bojim se da je ovo samo početak i vraćanje Prijedora 20 godina unazad – poručio je Ivić.