Hronika

Ima dva krivična djela: Sin policajca prijetio djevojci ubistvom, sud odredio pritvor

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, juče je poslije saslušanja u Višem javnom tužilaštvu, odredio je pritvor do 30 dana dvadesetogodišnjem D.Ž., osumnjičenom da je u nedelju upućivao pretnje bivšoj djevojci da će ubiti nju, pa sebe.

Policajac Srbija
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

On se tereti za tri krivična djela: nedozvoljeno oružje, krađu i ugrožavanje sigurnosti.

Ova mjera je izrečena jer postoje okolnosti koje ukazuju da bi mogao pobjeći, da bi mogao ometati postupak uticajem na svjedoke i zbog toga što postoje okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično djelo.

Dvadesetogodišnjak je, podsjećamo, uhapšen 13. avgusta, jer je iz jednost stana uputio prijetnje nekadašnjoj djevojci, ali je brzom i efikasnom akcijom, pripadnika MUP, UKP, Službe za suzbijanje kriminala, Specijalne antiterorističke jedinice, Pregovaračkog tima i PU Novi Sad uhapšen, i priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Pročitajte još

Mladić je, kako se nezvanično saznajemo, iz porodične kuće u Tovariševu, od oca koji je policajac, ukrao službeni pištolj sa municijom, opasač sa lisicama i kolima se odvezao u Novi Sad, a otac je to odmah prijavio. Osumnjičeni je zatim otišao u iznajmljeni stan, odakle je uputio prijetnje smrću dvadesetjednogodišnjoj djevojci, kao i da će pucati na policiju ako pokušaju da ga uhapse, prenosi Telegraf.

Policija je čim je obavještena o prijetnjama, djevojku i njenu porodicu su sklonili na bezbjedno mjesto, a osumnjičenog D.Ž. su brzo locirali u jednom stanu u Šafarikovoj ulici, razoružali i uhapsili.

U ovoj akciji, srećom, niko nije bio povrijeđen, a kod osumnjičenog mladića, kako se nezvanično saznaje, pronađen je pištolj, nešto marihuane i vozilo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije