Hronika

"Objavu na društvenim mrežama postavila je MALOLJETNICA" Policija identifikovala osobu koja je uputila jezive prijetnje da će PUCATI PO SVOJOJ ŠKOLI

Pripadnici policije Unsko sanskog kantona identifikovali su maloljetnu žensku osobu sa područja Cazina koja je juče na Instagramu ostavila poruku da će pucati po svojoj školi, što je izazvalo veliko uznemirenje javnosti.

policijski automobil
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Prema riječima Ale Šiljdedića, portparola MUP USK, policija je uz pomoć inspektora Federalne policijske uprave i njihovog odjela za borbu protiv sajber kriminala odmah poduzela aktivnosti kako bi se otkrila pozadina i autor poruke.

Pročitajte još

Policija ja izašla na teren i došlo se do saznanja da je objavu na društvenoj mreži Instagram postavila maloljetna ženska osoba sa područja Cazina. U ovome trenutku mogu potvrditi kako se ne radi o ozbiljnim porukama, već više o nesmotrenosti ove osobe koja je takvu poruku objavila na društvenim mrežama – potvrdio je Šiljdedić, pišu Nezavisne novine.

Inače, nakon poznatog slučaja u beogradskoj školi Ivan Ribnikar, policija na ovim prostorima krajnje ozbiljno pristupa i istražuje ovakve i slične poruke i prijetnje koje promovišu ili potiču na nasilje u školskim objektima.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu