Politika

"Ima nejasnih situacija" Dodik poručuje da Milanović iznosi izjave sa kojima čovjek teško može da se složi

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je danas važno i nepobitna činjenica to da Srbi imaju dvije države - Republiku Srpsku i Srbiju, a Hrvati su u jednoj državi.

"Ima nejasnih situacija" Dodik poručuje da Milanović iznosi izjave sa kojima čovjek teško može da se složi
FOTO: TOMISLAV BUŠLJETA/URED PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE

To je nešto što ne možete osporiti, to je činjenica, rekao je Dodik sinoć za TV Hepi.

On je naveo da ima nejasnih situacija i teških izjava, kao i da (hrvatski predsjednik) Zoran Milanović iznosi izjave sa kojima čovjek teško može da se složi.

– Moje, kao vođe, lidera nije da stalno da tražim razlike nego da pokušam nešto da napravim korisno za našu zajednicu – dodao je Dodik.

On je ukazao da je veoma neugodno na granici imati zemlju koja je u EU i NATO, dok Republika Srpska nije međunarodno priznata.

Pročitajte još

– Tako da nas je odnos, koji je prirodna odbrana prava za identitet u BiH, doveo do toga da smo mi amortizovali pritiske Hrvatske na Republiku Srpsku u EU i NATO integracijama – dodao je Dodik.

On je podsjetio na svoju raniju izjavu da Hrvati treba da imaju treći entitet i da se bore za svoj status.

Dodik je istakao da majorizacija koju Bošnjaci žele u BiH u političkom smislu ide za tim da eliminiše identitet, da nestanu Hrvati, a sljedeći smo mi i da ta stara ideja Alije Izetbegovića u “Islamskoj deklaraciji” ovlada BiH.

Govoreći o Srbiji, Dodik je istakao da je zahvalan Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću za izgradnju mosta na Rači kod Bijeljine, te napomenuo kako je Republika Srpska, kao jedna mala zemlja, izgradila 100 kilometara auto-puta. On je rekao da turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan ima neke racionalne pristupe za tekuća pitanja u BiH i da je prilikom posljednj

posjete Sarajevu govorio ono što je približno njegovom stavu, za razliku od bošnjačkih, a to je da domaći lideri u BiH treba da postignu dogovor i da ne čekaju da im se nešto nametne sa Zapada.

Prihvati notifikacije