Politika

"Ima onih koji zloupotrebljavaju stranku" Dodik poručio da se ukidanje duplih funkcija ipak ne odnosi na sve

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao da se ukidanje duplih funkcija članovima SNSD neće odnositi na sve, nego na one koji, između ostalog, nisu bili aktivni u predizbornoj kampanji.

"Ima onih koji zloupotrebljavaju stranku" Dodik poručio da se ukidanje duplih funkcija ipak ne odnosi na sve
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Znate šta, ne možemo se mi ni odreći tek tako svih ljudi, nije to tako linearno, odjednom da čistite. Ima onih koji zloupotrebljavaju stranku, skrivenih, za kojima mi još tragamo, onih koji su se veoma malo pojavljivali u izbornoj kampanji, a sjede na važnim mjestima. Te ćemo ljude lako prepoznati. Ali, oni koji rade i jedno i drugo, predano i uporno, apsolutno treba poštovati, rekao je Dodik.

Dodik je pojasnio da je ideja da oni koji obavljaju duple funkcije, ne primaju i dvije plate već da jednu daju u humanitarne svrhe.

Pročitajte još

On je prije dva dana rekao da funkcioneri ove stranke neće moći obavljati duple funkcije i da će stranka uskoro donijeti zvaničnu odluku o tome.

– SNSD će, u skladu s ranijim opredjeljenjem, kroz organe stranke operacionalizovati stav da izabrani ili imenovani funkcioneri mogu obavljati samo jednu funkciju – napisao je Dodik na Tviteru.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, koji je ujedno i predsjednik Ujedinjene Srpske je tada izjavio da ne treba kažnjavati one koji su bili uspješni, piše Mondo.

– Ja lično mislim da priča o duplim funkcijama izaziva negativne konotacije. Sa druge strane, mislim da treba da mjerimo uspješnost onoga koji obavlja funkciju. Ako je neko uspješno vodio instituciju, zaradio milione, uveo nove tehnologije ili napravio veliki napredak, ne znam da li ga treba kažnjavati zbog političke pripadnosti ili toga što mu je narod dao podršku da bude poslanik – izjavio je Stevandić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu