Politika

„Imaćemo burno proljeće, obilježeno velikim protestima“ Budžetski sindikati nezadovoljni ponudom Vlade Srpske

Iz Konfederacija sindikata Republike Srpske poručili su da nisu zadovoljni ponudom Vlade RS u vezi sa povećanjem plata.

„Imaćemo burno proljeće, obilježeno velikim protestima“ Budžetski sindikati nezadovoljni ponudom Vlade Srpske
FOTO: SINDIKAT UPRAVE RS

Predsjednik Konfederecaije, Željko Tapavčević, na konferenciji za novinare rekao je da je razlog nezadovoljstva to što nije došlo do usklađivanja zakona o platama i Zakona o radu kako bi se konačno počeo iskazivati topli obrok i regres.

Sindikat uprave Republike Srpske će sutra održati vanrednu sjednicu Republičkog odbora na kojoj će se razmatrati prijedlog Vlade.

– Ono što mogu da kažem da ćemo u narednim danima imati sastanak i sa ostalim budžetskim sindikatima, a po svemu sudeći i izuzetno burno proljeće koje će obilježiti veliki protesti – najavio je predsjednik Sindikata uprave, Božo Marić.

Mirko Šerbedžija, predsjednik Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara, rekao je da ovaj sindikat u potpunosti podržava stavove Sindikata uprave Republike Srpske u cilju vraćanja prava na posebno iskazivanje toplog obroka i regresa.

– I u svim narednim sindikalnim aktivnostima podržaćemo Sindikat uprave – istakao je Šerbedžija.

Podsjećamo, iz Vlade RS su najavili da će u idućoj godini plate u javnom sektoru do 1.000 KM biti povećane za pet procenata, a one veće od 1.000 maraka za tri odsto.

Prihvati notifikacije