Hronika

"Imali su maske i ispalili su 30 metaka" Oglasio se jedan od Novopazaraca ranjenih u Berlinu

Novopazarac M.D. (40) koji je ranjen u pucnjavi koja se prije nekoliko dana dogodila u Berlinu, u kojoj su povređene još dvije osobe, kazao je da su napadači bili maskirani i da im nije vidio lice.

"Imali su maske i ispalili su 30 metaka" Oglasio se jedan od Novopazaraca ranjenih u Berlinu
FOTO: CLEMENS BILAN/EPA

On je medijima rekao da je sa A.B. sjedio na terasi jednog kafića i da su im tada prišla dvojica napadača, piše Telegraf.rs.

– Imali su maske tako da im nismo vidjeli lice. Napadači su bili u crnoj odjeći. Počeli su da pucaju na nas, ispalili su 30 metaka – kazao je M.D.

On se trenutno nalazi u jednoj berlinskoj bolnici gdje se uspješno oporavlja. U bolnici je i A.B. koji je teško povrijeđen jer je u ovoj pucnjavi pogođen osam puta.

– Pisali su da je neko od nas podlegao povredama ali to nije tačno. Oporavljamo se obojica – kazao je M.D. koji je zadobio sedam prostrijelnih rana.

Podsjetimo, u pucnjavi su ranjene tri osobe iz Novog Pazara.

Pucnjava u kojoj su povrijeđeni mladići iz Novog Pazara dogodila se u berlinskoj ulici Milerštrase, ispred jednog šiša-bara.

Sve se odigralo oko 23 sata, dok su gosti šiša-bara “Lale” sjedili u bašti i uživali u toploj ljetnjoj večeri. Mia E. (28) je sa momkom bila blizu bara, išli su ka kući, kada se veče pretvorilo u horor.

Ona kaže da je kovrdžavi muškarac imao saučesnike, koji su stajali između parkiranih automobila. Drugi svjedoci tvrde da je pucano i u pravcu jednog crnog vozila.

Njemačka policija još uvijek traga za osumnjičenim napadačima.

Prihvati notifikacije