Politika

“Imamo nekoliko opcija na stolu” Đurić najavio odlazak iz Infinity grupacije i odgovor na sankcije koje su SAD uvele njemu i još 7 kompanija

Vlasnik Infinity International Group, Đorđe Đurić, koji se sredinom prošle sedmice našao pod sankcijama SAD zajedno sa ovom grupacijom i nekoliko njenih članica, odlučio je da se povuče iz posla.

“Imamo nekoliko opcija na stolu” Đurić najavio odlazak iz Infinity grupacije i odgovor na sankcije koje su SAD uvele njemu i još 7 kompanija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Odlučio sam da se povučem, ali tek kada i zaposlenima i javnosti predstavimo rješenje koje će očuvati radna mjesta i kompanije – rekao je Đurić.

Pošto je ovim sankcijama lično etiketiran, Đurić ističe da najmanje što može učiniti jeste da u narednom periodu ne bude smetnja u procesu konsolidacije cijele grupacije.

– Konkretno, odlučio sam da se povučem u želji da time pomognem onima koji ostaju, ali neću otići dok ne definišemo novo rješenje za održiv poslovni sistem. Nemam namjeru da tek tako dozvolim da se stavi katanac na firme koje smo stvorili. Zato ćemo narednih dana sigurno izaći sa najboljim mogućim rješenjem pred javnost. Mogu samo da kažem da je sada nekoliko opcija na stolu i ne bih u ovom trenutku bilo šta da prejudiciram – naveo je Đurić, pišu Nezavisne novine.

Komentarišući sankcije Đurić kaže da “preovladava osjećaj nepravde” jer nema kome da se žali.

Neko je, ističe Đurić, odlučio da tek tako stavi i njegovo ime na crnu listu, te tako ciljano pokuša da mu ukalja obraz, a sve to bez bilo kakvih dokaza.

– Zbog takvog poteza možete da ostanete bez dijela građanskih prava, jer ta moćna vlada svojim dekretima kontroliše i neke važne međunarodne mehanizme. Kada ste izloženi takvoj diskriminaciji, iako sam privrednik, shvatite da to više nema veze sa ekonomijom, ali i zdravim razumom. Zato i ne preostaje ništa drugo, nego samo da konstatujem da je važno da je čovjek zdrav i da ima porodicu na okupu, a sve ostalo će se vremenom prevazići – naveo je Đurić.

Pročitajte još

Podsjećamo, američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je prošle sedmice da su proširili listu sankcionisanih osoba i firmi iz BiH. Osim Đurića, na listi se našao i Milenko Čičić, direktor “Kaldere”.

Na crnoj listi su završili i kompanije “Kaldera” te Infinity International Group Banjaluka, kao i preduća koja posluju u sklopu te grupacije – Infinity Media, K-2 audio usluge, Kaldera Company, Prointer ITSS, Sirius 2010 i Una World Network u čijem je vlasništvu medijska kuća “Una TV”.

Sankcije su im uvedene zbog, kako se navodi, povezanosti sa porodicom Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu